След 43 г. наш композитор пак печели конкурс

Проф. Стефан Драгостинов (вдясно) със своите отличени възпитаници Емерих Амбил и Десислава Георгиева

Приключи осмият международен конкурс по композиция “Проф. Иван Спасов”, посветен на 85-годишнината от рождението на големия български композитор, диригент и общественик. Оспорваната надпревара се провежда при строга анонимост.

В хоровата категория почетната трета награда е присъдена на Адриан Павлов за вокалната творба “Докато трябва”. Връщайки се назад в историята на конкурса, ще открием, че същият автор през далечната 1977 г. - тогава едва 19-годишен, е награден на първото издание на конкурса “Проф. Иван Спасов”. През годините Адриан Павлов печели още две конкурсни отличия! Рекорд на живеещия в Германия, талантлив български композитор!

Престижната втора награда печели Любомир Денев с хоровата творба “Две песни”. На него е присъдена и специалната награда на Съюза на българските композитори - за ефектна инструментална пиеса.

Четирима талантливи възпитаници на проф. Стефан Драгостинов от класа по композиция в Нов Български Университет - Емерих Амбил, Валерия Крачунова, Мина Николова и Десислава Георгиева се окичват с осем престижни отличия!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене