Биляна Петринска обича да ходи сама на ресторант

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Семейните пътувания също са страст

Биляна Петринска е многолика и с разнородни таланти. Може да я видите с роли в театъра, има такива и в сериали. Пее, танцува, озвучава филми. Но най-любимата роля е на майка на 2-годишния Адриан и любима жена на мъжа си Стилян. Ето кои са нейните седем любими неща.

1. Да пея и да съм на сцена или пред камера

“Пеенето за мен е вид проветряване. То е нещо, което имам у себе си и трябва да изкажа задължително. Дава ми друг обем и ме релаксира”, разказва Петринска. Тя обяснява, че когато пее, се чувства над земята. Гласът е в цялото същество и я изпълва като особено трептене. “Една от мечтите ми бе да пея на сцена в роля, във филм и в мюзикъл. Всичко се сбъдва и съм щастлива”, допълва тя. Сбъднатата мечта да бъде на сцена и пред камера е любимата работа. 

2. Да пътувам с момчетата си

“Пътуването обогатява светогледа, придава вътрешна свобода, независимост, разширява те”, казва тя. Затова с любимите момчета - Стилян и Адриан, обичат да поемат към различни дестинации. Засега обаче избират по-близки места, тъй като Адриан е на по-малко от 2 годинки. За рождения ден на Петринска щастливото семейство си подари пътуване до Виена, където прекараха няколко дни. “Моя мечта е Япония. Набелязали сме и Португалия като по-възможна”, допълва тя. 

3. Да посещавам концерт или ресторант сама
Кой е казал, че ходенето на ресторант или концерт без компания е тъжно и потискащо? Със сигурност това не е мнение на Биляна Петринска, която често го прави. “Да си насаме със себе си, е страхотен подарък. Усещаш и разбираш по-добре вътрешния си свят”, обяснява тя. 

4. Да уча различни езици и да изпитвам нови неща
“Първо започвате с това, от което се страхувате. Да преодолееш страха си, е да се усетиш жив по най-прекрасния начин. Лично така скочих в море от високо”, обяснява Петринска. Било вид каляване за нея. Ако нямаше проблем с високия адреналин и да не прилошаваше бързо, би скочила с въже от Аспаруховия мост. Все се кани да скочи и с парашут. “Що се касае за различните курсове за надграждане, аз самата се забавлявам и учудвам на това какво ли не съм посещавала. Адски съм любопитна”, разказва актрисата.

5. Допирът на кадифе
Допир на кадифе, мирис на книги, сняг, буря, сено, мед, звук на щурци и пчели... Всичко това е под номер 5 на любимите неща на актрисата и певица. “Не може да се обясни защо”, казва тя. “Това са може би дълбоки спомени и преживявания... а някои може и от минали животи”, допълва Петринска.

6. Да украсявам и обзавеждам

Всичко, свързано с вътрешно обзавеждане, страхотно я зарежда. “Имам усет към пространство и перспектива. Това помага”, обяснява тя. Дори мислила да се занимава професионално с дизайн. И макар да не работи това, дарбата си я има. Освен това има усет за рисуване и фотография. И на тях не се е отдала професионално, но “това не значи, че не ги преживявам като хоби”, отбелязва Петринска. 

Недовършени рисунки на Петринска
Недовършени рисунки на Петринска
 

7. Хубаво вино

“Стилян е голям познавач и ценител на хубавото вино. Запален е доста и покрай него опитвам от какви ли не изби и сортове от цял свят”, разказва актрисата и певица и допълва, че винаги е хубаво да споделиш по чаша с приятели. “Виното е живот”, заявява тя. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене