Меган губи шанса за британски паспорт

Хари и Меган Снимка: Инстаграм

Когато американската актриса Меган Маркъл (38 г.) и нейният принц Хари (35 г.) си казаха заветното „да“ през май 2018 г., всичко изглеждаше като истинска приказка. Любовната история на очарователния млад принц и холивудската хубавица трябваше да накара прашната британска монархия да заблести в нов блясък. А "костюмираната" актриса Меган сякаш се харесваше в новата си роля - на представителка на короната. Но това беше веднъж.

Междувременно около Меган и Хари непрекъснато има нови скандали. Дъното бяха: Мегзит и последващият полет обратно до Канада при 8-месечния им син Арчи. Но това не е всичко.

Сега стана известно, че процесът на завръщането към родното гражданство на Мегън е прекъснато и тя ще трябва да се откаже окончателно от британското гражданство.

Защото с брака си Меган не стана автоматично британска гражданка. И въпреки че американката е омъжена за английски принц, тя не получава допълнителни бонуси към това що касае имиграцията. Нейната молба за британско гражданство ще се третира по същия начин като тази на други имигранти. Това пише в герминския таблоид "Билд".

Приема се, че Меган е започнала дългия процес на натурализацията малко след сватбата си с Хари през май 2018 г. Сега правителствен служител заяви пред вестник Sun, че преместването на двойката в Канада е ударило "силните връзки и намерение да живеят във Великобритания".

Двойката каза по-рано, че би искала да пътува между Англия и Канада в бъдеще. Всяко по-продължително отсъствие обаче говори за акт срещу успешното им заявление за британско гражданство, заяви правителственият служител.

Едва след пет години Меган може да получи неограничено право на пребиваване за Обединеното кралство и едва тогава младата херцогиня ще може да кандидатства за пълно британско гражданство.

Три години преди тази молба Меган не трябва да напуска Англия за повече от 270 дни. В последната година на процеса не трябва да прекарва повече от 90 дни извън граница. Почти неизпълнимо е това условие, защото двойката се премести в Канада.

Служител на миграцията каза: „Всеки гражданин на САЩ трябва да живее с британския си партньор в Англия, ако визата му бъде удължена. Те трябва да докажат, че искат да живеят заедно за постоянно в Обединеното кралство. Ако през първите две години и половина има фази, в които партньорите не живеят заедно, трябва да има основателни причини за това."

Това е още една крачка към последното Сбогом от кралското семейство, коментира "Билд".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене