Върба в смут със селекцията

Павел Върба работи с наличните играчи

В смут заради селекцията в "Лудогорец" е изпаднал треньорът Павел Върба, научи от свои източници "България Днес".

Броени дни остават до края на трансферния прозорец, а привличането на нови футболисти изобщо не върви по плана на чешкия специалист. На всичко отгоре се бави и подписването на нови договори с тези играчи, чийто такива изтичат след края на шампионата.
Върба директно заяви целите си за работата си с тима от Делиормана, а именно влизане в групите на Шампионската лига наесен. За да не остане амбицията на наставника и ръководството на клуба само химера, мерки трябва да се вземат още на момента, а най-сериозната е привличането на качествени попълнения. Те трябва да имат време да свикнат с обстановката, съотборниците си и изискванията на треньорския щаб за тренировки и мачове.

За капак не е ясно и кои от сегашните играчи ще останат на линия през лятото. С изтичащи контракти са Клаудиу Кешеру, Марселиньо, Джоди Лукоки, Вандерсон, Абел Анисе и Светослав Дяков. Кешеру вече обяви, че преследва перспективата да заиграе в чуждестранен отбор от лятото, но остава в борбата за титлата и срещу "Интер" в Лига Европа. Все пак румънецът ще удължи договора си, така че и от "Лудогорец" да инкасира трансферна сума.

За останалите му съотборници с парафи до края на шампионата още нищо не е ясно. Според източник на "България Днес" някакви съвсем предварителни разговори са водени, но решения няма. От страна на ръководството на "орлите" има приказка, че евентуално може да бъдат вдигани заплати, но засега това е пожелателно.

Собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви съзнателно не бързат с крайните решения. Важно за тях е това, какви пари ще влязат в клубната каса от двубоя срещу "Интер" и надеждата италианскит тим да бъде отстранен. При добро стечение на обстоятелствата за "орлите" се очаква да бъдат отпуснати и повече пари за привличането на качествени попълнения.

Не на последно място е и продажбата или преотстъпването на неколцина ненужни към момента играчи. Такива са халфът Мей Махлангу, който се завърна след наем в казахстанския "Кайрат", както и още неколцина. Нападателят Жоао Пауло вече бе откупен от клуба от Алмати. Проблемът с Махлангу е, че не може да бъде картотекиран, защото квотите на футболисти извън ЕС вече са заети.
Дяков и Станислав Манолев вече бяха поискани от амбициозния "Пирин" (Благоевград). В югозападния град изграждат амбициозен проект с участието на концерна "Емирейтс Уелт" от Дубай.
"Лудогорец" проявява сериозен интерес към футболиста на "Йоребро" Джейк Ларсон според "Спортбладет". 21-годишният флангови футболист отбеляза 8 попадения и добави 2 асистенции в 27 мача за своя отбор, с което привлече вниманието и на европейските грандове. Ларсон е национал на Швеция до 21 години, но се заговори, че интерес към младока проявяват "Интер" и "Бреша". Върба е дал имената и на още неколцина футболисти, но до резултат от заявения интерес засега няма.

В същото време подготовката на отбора върви според предвиденото в турския курорт "Белек", като за радост на наставника Върба никой не се оплаква от болежки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене