Легендата в биатлона Ирина Никулчина: Очаквахме медал от Милена

Тодорова ще стартира в събота на 7,5 км

Тодорова е с голям потенциал, Владо Илиев й помага с тънкостите


Очакванията към Милена Тодорова да спечели медал от световното първенство по биатлон за девойки са били големи. Това призна легендата Ирина Никулчина. 22-годишната троянка оправда надеждите със сребро на 12,5 км по пистите в Ленцерхайде (Швейцария). Тя допусна три грешки в стрелбата и остана на 1:07,9 мин. зад победителката Анастасия Халиулина (Рус).
"Очаквах да има успех, защото видях колко гладко протече нейната подготовка през лятото в Банско - разказа Ирина Никулчина. - Много е дисциплинирана. Раздава се на всяка тренировка. Въпрос на време беше да се реализира. Тя е най-голямата ни надежда от младите. Успя да се събере в най-точния момент. Медалът ще й даде сили за останалите състезания."
Следващото индивидуално състезание е спринтът на 7,5 км в събота. Ден по-късно е последната дисциплина - преследването на 10 км.
"Функционално Милена е супер - потвърди Никулчина, известна с невероятните бегови качества със ските. - Шансовете да вземе още медали не са никак малки. Участието в Световните купи при жените се отрази положително."

Ирина Никулчина
Ирина Никулчина

Милена Тодорова е гадже със Спортист №1 на България за 2019 г. Владимир Илиев, който редовно й помага със съвети.
"Тренират заедно - допълни Ирина Никулчина. - Хубаво е да има по-опитен състезател до себе си, който да добави нещичко от тънкостите. Сребърният медал на Владо Илиев от световното през миналата година мотивира всички български състезатели."
Милена Тодорова има голям потенциал, смята Ирина Никулчина.
"Може да се фокусира във важни моменти, но за да дръпне още повече, ще й трябва вътрешна конкуренция. Отдолу идват хубави деца. Малшанс, че Дани Кадева беше контузена и не направи пълноценна подготовка."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене