Чалгата пропя на английски

Пробва да пробие с езика на Шекспир

Родният попфолк търси развитие зад граница

Световна слава търсят родните попфолк звезди. Чалгарите у нас всячески се опитват да станат разпознаваеми зад граница.
Тъй като нашият език не е конвертируем, чалга дивите решават, че е време да започнат да чуруликат на Шекспировия. Така ще могат да получават повече участия зад граница и ще имат повече гледания в музикалните платформи, което също носи пари.
През годините почти всеки по-популярен роден изпълнител от лекия жанр се пробва да пее на английски. На някои им се получава, на други - не.
Последният пример за това е Азис. Ромският славей избухна с пореден хит. Но този път пее на английски. Парчето "На кого му пука" (Who cares - б.а.) засяга любимата на Азис социална тематика и бързо събра няколко милиона гледания. За това помага и участието в клипа на известния порно актьор Алек Мартен. Чрез песента Азис, който има славата на бог в Турция, решава, че е време да стане още по-търсен и вървежен извън пределите на Балканите. Изпълнителят на "Мотел" се надява, че може да стане световнопопулярна личност.

Азис е звезда у нас и в Турция, но иска още слава
Азис е звезда у нас и в Турция, но иска още слава

От дълги години Андреа иска веднъж завинаги да скъса с родния попфолк. Бившата половинка на Кубрат Пулев от години записва песни на английски. Прави дуети със световни звезди, но славата извън България така й не й се получава. Поне не, колкото на нея й се иска. Все пак Андреа се уреди да работи с румънски продуценти. Русата сексбомба рядко се изявява на участия в България.

Андреа вече пее само на английски
Андреа вече пее само на английски

Езикът на Шекспир със сигурност не й се отдава на Андреа. Бившата на Кобрата няколко пъти демонстрира, че английският й е слаб, въпреки че в парчетата си пее на прилично ниво. Андреа изцяло спря да пише каквото й да е в социалните мрежи на български. Тя постоянно се излива със статуси на английски, но някои от тях нямат никакъв смисъл, което разкрива какво всъщност е нивото й.
Преслава и Галена също се пробват да пробият на международния пазар. За тяхно съжаление и двете не успява да постигнат това, което планират.

На Преслава не й се получи да пробие с друг език
На Преслава не й се получи да пробие с друг език

По-голям срам бра Преслава. Младата майка се поизложи преди години, когато пусна дует с победителя в "Капките" Стефан Илчев. В песента "In control" Преси се пробва да пее на английски, но имаше сериозен проблем с изговарянето на текста. След фиаското реши да се ограничи и да пее само на езика, който владее.

Алисия пее грамотно на Шекспировия език
Алисия пее грамотно на Шекспировия език

Алисия е една от малкото чалга певици, която показа, че с английския е на "ти". През 2014 година бившата на Ники М. и Валери Божинов пусна песента "Lover Number One". Тя е дует с албанската група "Револт клан". В изпълнението Алисия вади убийствен глас на английски.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене