Баба Рита прави рампи за инвалидни колички от "Лего" (Видео)

Изправена пред непреодолимите стълби на магазини и кафенета, придвижващата се на инвалидна количка Рита Ебел е избрала нискотехнологично решение за преодоляването им - тухличките "Лего", пише ДПА.

"Не искам нищо повече от това светът да стане по-достъпен за всички хора и освободен от препятствия", заявява германката от град Ханау, провинция Хесен.

Тя се придвижва с помощта на на инвалидна количка, след като претърпяла автомобилна катастрофа преди 25 години.

"Всеки може да го сполети моята съдба, при това най-неочаквано", коментира 62-годишната баба на симпатични внучета. Подпомагана от съпруга си, Ебел посвещава от два до три часа дневно на направата на рампи по поръчка от стотици тухлички Лего. За по-стабилното им закрепване отиват по 8 туби лепило, предаде БТА.

Шарените цветове на приспособленията привличат вниманието на всички в търговските центрове. "Никой не може да премине край Лего-рампа, без да й обърне внимание, коментира Рита Ебел. Хлапетата се опитват да изчовъркат и извадят блокчетата, родителите им вадят смартфоните за снимки и всички са доволни!"

Доволен е и местният бизнес. "Идеята се оказа невероятна, изтъква Малика ел Харти, която си поръчала Лего-рампа за своя фризьорски салон.

Платформата е красива и удобна за ползване от хората с увреждания!"

Баба Рита обаче има един голям проблем - снабдяването със "суровини". Тя разчита на дарения, а много семейства трудно се разделят със своите тухлички Лего.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене