“Мистерията на българските гласове” пеят в София за Великден

“Мистерията на българските гласове” ще направят първия си концерт за тази година в София на 3 април. Събитието, което ще бъде в Сити Марк Арт Център, ще е със специална програма по случай Цветница и Великден.

На сцената под диригентската палка на Дора Христова изпълнителките ще представят празнични обредни песни и произведения от най-новия албум на хора “БууЧииМиш”. Ще бъдат включени, разбира се, и композиции от огромния репертоар на “Мистерията на българските гласове”, а всичко ще бъде изпълнено акапелно.

Само след броени дни хорът ще има концерт за 3 март в Братислава, Словакия. А през април ще излезе нов диск на състава, в който ще има съвсем нови записи, които не са виждали досега бял свят.

Предишната тава “БууЧииМиш” излезе през 2018 г. след близо 20-годишна пауза. В изпълненията се включват австралийската певица Лиса Джерард, няколко български инструменталисти, бийтбоксърът Скилър и немският перкусионист Давид Кукерман. След пускането на албума певиците направиха многобройни концерти из цяла Европа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене