Тайсън Фюри влезе в боксовия пантеон

Тайсън Фюри се извиси до боксовия пантеон четири години след като беше погълнат от мисли за самоубийство, линии кокаин и шишета с алкохол. Циганския крал влезе в историята с невероятна победа над американското страшилище в тежка категория Дионтей Уайлдър.

Британецът нокаутира Кафявия бомбардировач в седмия рунд и доказа на всички, че е най-добрият боксьор на планетата, след като първата среща между тях завърши наравно.
С успеха Тайсън Фюри спечели титлата на Световния боксов съвет и нанесе първо поражение на Уайлдър, който до момента имаше 42 победи (41 с нокаут) и 1 равен. Циганския крал доминираше през целия мач. Той свали в нокдаун своя съперник в третия и петия рунд. Освен това спука неговото тъпанче. Краят дойде в седмата част. Тогава треньорът на Уайлдър - Марк Бреланд хвърли кърпата на ринга, а реферът Кени Бейлис прекрати срещата.


31-годишният Фюри (30 победи, 21 с нокаут и 1 равен) приличаше на Мохамед Али между въжетата. Той беше изключително агресивен и още преди мача беше обявил, че ще търси нокаут.
Най-впечатляващият момент в мача беше в шестия рунд. Тогава при клинч Тайсън Фюри започна да ближе кръвта, която се стичаше по рамото на Уайлдър. Анализаторите веднага направиха аналог с Майк Тайсън и популярната битка с Ивендър Холифийлд. В онзи мач от 1997-а Железния отхапа ухото на своя съперник. Любопитното беше, че Тайсън и Холифийлд сега бяха един до друг на ринга и гледаха с огромен интерес екшъна.

Задава се трети мач

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър почти сигурно ще играят трети мач. Двамата имат специална клауза по договор. Според нея американецът има един месец, за да реши дали ще изиска трети мач.
"Победих Кличко в Германия, победих Дионтей Уайлдър в Лас Вегас, какво повече", попита иронично Тайсън Фюри след мача.
С успеха британецът допълни колекцията от титли, които е печелил. След триумфа над Владимир Кличко през 2015 г. той взе поясите на Световната боксова асоциация, Международната боксова федерация и Световната боксова организация. Победата над Уайлдър му донесе и последната титла от "голямата четворка".
"Уайлдър показа сърце. Истински войн. Но днес кралят се завърна на престола", добави Тайсън Фюри.

Дионтей бесен от хвърлената кърпа

Дионтей Уайлдър отправи сериозни упреци към своя екип за хвърлянето на кърпа и спирането на мача.


"Не искам да се оправдавам, но ми се искаше моят тим да ми беше позволил да ме изнесат на щит - каза след срещата американецът. - Аз съм войн. Фюри се представи отлично. Ще се завърна по-силен. Днес победи по-добрият."
Анализаторите отправиха сериозни въпросителни около подготовката на Уайлдър. Той беше с 5 кг по-тежък от първия мач и след третия рунд изглеждаше много уморен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене