Принцеса Мириам де Унгрия специален гост на “Златната игла”

Принцеса Мириам де Унгрия и проф. Любомир Стойков
Снимка: Академия за мода

Испанската благородничка Мириам де Унгрия ще бъде специален гост на церемонията за връчване на годишните награди “Златна игла 2020” . По покана на проф. Любомир Стойков тя ще покаже за първи път своя колекция с авторски бижута в ревю. Принцесата е съпруга на княз Кардам Търновски - първородния син на Симеон Сакскобургготски, от когото има две деца - Борис и Белтран.

Самата Мириам де Унгрия е дизайнер, оценител и лидер на мнение в сферата на бижутерията. Тя успешно обединява двете си страсти – дизайн и гемология. Принцеса Мириам представя своята първа колекция бижута през 1991 г. Много скоро след това тя инициира основаването на Испанската асоциация на оценителите на бижута заедно с група гемолози, а по-късно става и нейн президент. Вдъхновена от българската роза, която толкова харесва, Мириам де Унгрия представя през 2014 г. своята колекция „Сърца и рози“ в знак на почит към нашата страна и към любимия си съпруг, покойния княз Кардам.

За творчеството й проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, казва: „Бижутата на принцеса Мириам де Унгрия са заредени с много нежност, рафинирана романтичност и деликатна женственост. Тяхната оригиналност в съчетание с прецизност на изработката издават финес и изисканост – качества, които са така типични за принцесата. Радвам се, че тя откликна на моята покана и, че ще бъде важен гост на церемонията „Златна игла“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене