"Светът е за двама" на Орлин Горанов с нов аранжимент във филма "Останалото е пепел"

Нейтън Купър, Атанас Блатечки и Диляна Попова са в главните роли в "Останалото е пепел". 
СНИМКИ: ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА

"Зелена ливада и аз бос тичам по нея и пея. Това ми е щастието. Зелена ливада. Ей това е България за мене. И аз бос. Ей това искам". Това казва Асен Блатечки в ролята на Атанас Буров във филма "Останалото е пепел". Лентата описва няколко дни от живота на политика и банкер, разказани през погледа на американския журналист Джон Смит (в ролята влиза Нейтън Купър), дошъл в България, за да направи интервю с Буров. И пристига точно в деня, в който банкерът бявява, че ще се включи в служебното правителство - решаваща стъпка за страната. 

Във филма Буров е показан като милосърден, предприемчив, решителен, умен, бохем. Дясната му ръка  е Мария (Диляна Попова).

"Съвършена жена. Демон в рокля. Тя е това, което българките може да бъдат, но не искат", казва Буров за нея. 

Диляна Попова като Мария
Диляна Попова като Мария

Няма нито една любовна сцена между тях, просто намек, че  са "имали нещо заедно". Почти в цялата лента Попова говори на английски език, защото трябва да превежда на Джон. И пламва любовната искра между тях.  

Мария и Джон танцуват заедно.
Мария и Джон танцуват заедно.

И не, не е любовен триъгълник между Джон, Мария и Буров. Всъщност е любовен четириъгълник, в който страната с най-силен притегателен център е родината. 

Сред актьорите, които ни пренасят в далечната 1944-та година, са още Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др. Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а безупречната автентична визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева. В продукцията се чува реч на 5 езика (български, английски, немски, сръбски и дори цигански). Режисьор на лентата е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев. На финала звучи песента "Светът е за двама" на Орлин Горанов в нов аранжимент. 

„Останалото е пепел“ тръгва по кината от 6-ти март.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене