Пери Мейсън - героят от 80 романа на Ърл Стенли Гарднър, в нова тв адаптация

Матю Рис изпълнява главната роля на Пери Мейсън.
СНИМКА: НВО БЪЛГАРИЯ

Детективът Пери Мейсън отдавна направи своя създател - американския писател и адвокат Ърл Стенли Гарднър, един от класиците на детективския роман. Героят се появява в повече от 80 негови романа и често оживява в киното, телевизията и радиото, а най-новата му екранизация тръгна преди дни по НВО.

Действието на 8-серийния филм “Пери Мейсън” се развива в началото на 30-те години на миналия век в Лос Анджелис. Докато останалата част от Америка се тресе от икономическите трудности заради Голямата депресия, то Ел Ей е в разцвета си. Нефт, олимпийски игри, говорещи снимки, евангелистки плам, но и едно отвличане на дете, което малко хора могат да разгадаят, вълнува всички в града,

Случаят на десетилетието чука на вратата на адвоката по наказателни дела Пери Мейсън, а в непоколебимото си преследване на истината той ще намери път за изкуплението на собствените си грехове.

В ролята на главния герой е британският актьор Матю Рис, който е и продуцент на сериала. Той вече е печелил най-голямото тв отличие - “Еми”, за превъплъщението си в “Американците” - поредица за съветските шпиони от КГБ в САЩ през студената война.

За да се подготви за ролята на Пери Мейсън, Рис прави сериозно проучване. Иска не само да влезе убедително в кожата на героя си, но и да се потопи в историческото време, в което се развива сюжетът.

Актьорът чете много за Първата световна война, която е ключова за Пери Мейсън заради травмите, които му нанася. Иска да знае повече и за това какво е било в Лос Анджелис преди близо век, за Голямата депресия, но и за това какво е било човек да работи като адвокат през онези години. Затова се рови в документацията на правни защитници от тогава.

“Силно ме привлякоха няколко елемента у този герой. За мен той все още не открил кой е, но намира себе си в работата си просто защото е аутсайдер. Той не е на мястото си никъде. Има го и този луд цирк Лос Анджелис, в който също не се вписва - онова тежко усещане за непринадлежност, което ветераните изпитват, след като се върнат от битка. Така че той е този изгубен образ, с който тръгвам на пътуване, в което той намира призванието си”, разказва актьорът за участието си в “Пери Мейсън”.

В актьорския състав освен Рис са още Джон Литгоу (“Интерстелар”, “На гости на третата планета”), Татяна Маслани, Лили Тейлър (“Аризонска мечта”) и Робърт Патрик (“Терминатор 2”), а сред изпълнителните продуценти на сериала е Робърт Дауни-джуниър.

“Пери Мейсън” се излъчва всеки понеделник от 21 ч по НВО.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене