И Volkswagen Tiguan минава 50 км само на ток

Модернизираният кросоувър на Volkswagen - Tiguan, вече ще се предлага и в plug-in хибриден вариант. Tiguan eHybrid може да се движи на изцяло електрическа тяга с максимална скорост до 130 км/ч и с нулеви нива на локалните емисии. При хибридната версия имаме 1,4-литров бензинов двигател в комбинация с електромотор, която доставя максимална мощност от 245 конски сили и пробег само на електричество от 50 километра.
Освен това специалистите на Volkswagen R са разработили и най-динамичната версия в историята на модела - Tiguan R1.
В популярния кросоувър на германската компания дебютира и нова система за двойно предаване. Това е 4MOTION с технология за селективно управление на подавания към колелата въртящ момент, който издига Tiguan R на ново равнище по отношение на динамиката на пътя в SUV класа.


Всички ключови технологии на борда на обновения бестселър правят значителна крачка напред. Volkswagen електрифицира задвижването на Tiguan с нова, най-съвременна plug-in хибридна система, а за първи път в гамата на модела ще бъде включен и самостоятелен спортен вариант Tiguan R с мощност 320 конски сили.
Tiguan R е с по-ниско с 10 мм окачване с регулируеми амортисьори по-различни брони, заден дифузор и спортна изпускателна система. На разположение на водача ще има специален допълнителен спортен режим на движение, 21-инчови колела и спортни седалки и педали.
Именно за върховия представител на обновената моделна палитра експертите на Volkswagen R са разработили нова система за двойно предаване с технология за селективно управление на подавания към колелата въртящ момент. Пълното й наименование е R-Performance Torque Vectoring, а интелигентното разпределение на тягата между предния и задния мост, както и между лявото и дясното колело на задния мост осигурява на новия SUV изцяло ново, много по-високо равнище на динамика на пътя.


Използваната от Volkswagen технология за двойно дозиране на горивото вече гарантира, че турбодизеловите двигатели (TDI) в Tiguan са сред екологично най-чистите задвижващи агрегати с вътрешно горене на планетата. Благодарение на новата система Travel Assist в Tiguan, компактният SUV модел вече е в състояние да предложи асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч.
В обновения Tiguan е внедрено и най-новото поколение инфотейнмънт системи на основата на модулната платформа MIB3, които предоставят на водача и пътниците изцяло нова гама от онлайн базирани услуги и функции. Непозната досега е и допълнително предлаганата озвучителна система с мощност 480 вата, разработена специално за модела от специалистите в областта на висококачествената аудиотехника на Harman Kardon.


Новото поколение волани пък са със сензорни панели за управление на функциите. Инженерите на Volkswagen са цифровизирали изцяло приборите за управление на климатичната инсталация, което вече се осъществява чрез сензорни плъзгачи и сензорни бутони.
Новата матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT на Tiguan осигурява много по-високо ниво на безопасност и удобство за водача при шофиране нощем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене