Новото фолкоткритие Джия: Неприличните предложения отказвам културно

"Като кажеш категорично на един мъж, че няма да стане, и той те оставя на мира"


КОЯ Е ТЯ

Джия е най-новото попълнение в попфолка. Истинското й име е Гергана Анчева и е родена на 29.11.1993 г. в Пазарджик. Занимава се с музика от 13-годишна. За себе си казва, че най-важното е да бъде заобиколена от любими, чисти хора. Обича да работи, дори и неуморно, да танцува, да се забавлява и да спортува.

- Джия, здравей. Ти си най-новото попълнение във фолксредите. Как стартира и коя всъщност си ти?
- Бях 13-14-годишна, когато реших професионално да се занимавам с музика. Записах средното си образование в музикалната паралелка на СОУ "Георги Брегов" в Пазарджик. Започнах с естрадна музика, поп и джаз. Ходила съм по много концерти. Пращали са ме и в Русия да пея. В училище имах доста изяви. Музикалното си образование продължих в Музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров", а после и в Нов български университет.
- Явно от малка си знаела с какво искаш да се занимаваш.
- Да! Работила съм и в различни заведения, където съм имала участия, но в поп и джаз сферата.
- Какви са отзивите за "Мамино синче", парчето с Емануела?
- Въпреки лошите коментари, че парчето е крадено, което не е така, защото е римейк на стара песен, получавам само добри отзиви. И за миг не съм се притеснила и не съм усетила някакъв негативизъм, заобиколена съм от позитивни хора. Писаха ми приятели, които знаят преди с какво съм се занимавала. Още им е странно да ме виждат в тази светлина, но отзивите са добри. Поне на мен така казват, зад гърба ми може да е различно (смее се).
- Емануела даде ли ти насоки?
- Много ми помага. Тя е страхотен човек, познаваме се от около месец. Страшно много ми помага, супер чист човек е и много първичен, емоционален. Дава ми съвети от всякакво естество. Не очаквах толкова подкрепа от нея.
- Слушаш ли чалга?
- Слушам балканска музика, както казах, много харесвам гръцко. Много харесвам и някои български изпълнители. ДесиСлава за мен като певица е върхът. Топимената в бранша Галена и Емануела.
- Участвала ли си в някой от популярните музикални формати, по медиите излезе информация, че си била в "Х фактор"?
- Не съм. Имала съм много предложения и за "Гласът на България", и за "Х фактор", но не съм се явявала.
- Защо? Не ти ли харесват този тип предавания?
- Харесват ми, но не беше моето. Не исках да стана популярна по този начин.
- Как от поп и джаз пеене скачаш в попфолка, и то ударно?
- Първо, изключително много харесвам балканската музика, особено гръцката. Винаги съм слушала и харесвала този жанр. Преди около година с продуцента ми започнахме да мислим нови проекти, направихме няколко неща, но решихме, че ще пуснем дует тази година.
- Случайно ли стана с Емануела колаборацията? Как се случиха нещата?
- Мениджър ни запозна, харесахме се и песента беше готова за отрицателно време. Текстът беше готов много бързо, влязохме да записваме, после снимахме и клипа. Видяхме се, харесахме се и го направихме.
- Готова ли си за славата, и то за точно този тип слава, който носи чалгата?
- Не знам дали съм готова. Много е относително. Ще видим с времето.
- Връщане назад няма, ти, така или иначе, вече си известна.
- Няма, да. Ще се справя. За един месец много ми се промени животът.
- В какъв аспект?
- Пълна съм с ангажименти. Много работа, защото работим по няколко нови проекта. Като цяло съм много щастлива засега. Виждам само положителната страна, харесва ми и го върша с лекота.
- Замисляла ли си се какво би жертвала? Около имената на фолкпевиците често има скандал.
- Те хората винаги ще говорят. И най-добрият да си и най-хрисимият, винаги може да има скандали. Подготвена съм за тези неща. Готова съм да жертвам много, но не и себе си. По принцип съм от семейство и много добре изградени морални ценности. Нашите ми помагат финансово за проектите. Те засега са доволни.
- Това не се ли бие с разголените клипове, провокативните текстове и участията по нощните заведения?
- Бие се! Вчера си говорих и с мой приятел, който ми каза, че въобще манталитетът ми не е на чалга певица. Май трябва да се впиша обаче в този стереотип. Може би ще съм нещо ново, различно, свежо. Баща ми и майка ми, като дойдоха на снимачната площадка на "Мамино синче", и малко бяха като в небрано лозе. Питаха ме защо съм толкова гола и нагримирана, защото аз иначе съм доста естествена. Не знам какво ще бъде, ще видим занапред. Разграничавам все още Джия от Гергана.
- Тенденцията е провокацията да продава.
- Да, в България. Ако погледнем Гърция, там е друго. Следя нещата там, обичам тази държава, имам афинитет към музиката, храната.
- Мечтаеш ли за дует с някой известен гръцки изпълнител?
- О, да, много са. Изключително много харесвам Никос Вертис и мечтая за дует с него! Никос Икономополус и Паула, Елени Форейра, с всички бих направила дует. Аз ходя и по бузукита, говоря гръцки.
- Откъде идва тази любов към Гърция?
- Имах гадже в продължение на 5 години от Кипър. Разделихме се, но оттам се запалих по културата. Той ме запозна с тези неща и ми харесва. Влюбих се в Гърция.
- Имаш ли в момента човек до себе си?
- Нямам. Напълно сама съм и съм отдадена на кариерата си.
- Как си се представяш след 10 г.? Омъжена с деца или по-скоро завладяна от кариерата?
- До няколко години си се представям да имам здраво семейство, да започна да го градя поне. Сега се отдавам на кариерата, но искам да имам деца и мъж до себе си.
- Всички певици по заведенията получават неприлични предложения. Готова ли си за тях и как ще ги отбиваш?
- Ходила съм на участия и преди да стана фолкпевица, и също съм получавала такива предложения. Съвсем лесно е да им откажеш. Искаш ли да им откажеш съвсем културно, можеш да го направиш. Като те видят, че си възпитана и нямаш пошли намерения, те просто си тръгват. Не съм имала никога много голям проблем. На един мъж кажеш ли му, че няма смисъл, той се отказва. Една жена винаги трябва да знае как да откаже!
- Какво е мнението ти за корекциите, силикона?
- Не ми пречи, ако някой не харесва нещо в себе си, да го промени. Макар в България е малко по-прекалено. Естетичните корекции могат да бъдат по-естетически направени. Аз самата нямам абсолютно никакви корекции. Естествена съм. Дали бих си направила? Сигурно. В нашата професия се налага да сме в перфектна форма. Това е изискване на публиката. Един артист е длъжен да изглежда добре и не може да се занемари. Може би след време бих, но на този етап не ми е приоритет.
- Каза, че си израснала в стабилно семейство. Само дете ли си?
- Имам брат, по-малък от мен с година и половина. Много сме близки, обичам го безкрайно. Той ми е най-добрият приятел. Имам една много добра приятелка и брат ми, това са хората до мен.
- Те имат ли някакви опасения, че в един момент ще те грабне славата и ще ги забравиш?
- Не! Абсурд! Това няма как да стане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене