Драма, вдъхновена от носителка на “Пулицър”, показва стремежа към оцеляване в края на XVII в.

Марша Гей Хардън в сериала
СНИМКА: National Geographic, Philippe Bosse

Мистериозното клане на заселници в обширните и безпощадни диви земи на Нова Франция през 90-те години на XVII век заплашва да въвлече целия район във война. Има и заподозрени - англичаните, компанията на Хъдсън Бей и група от племето ирокези, влезли в съюз с англичаните с цел да прогонят французите от територията си. Но кой е извършил това безпощадно деяние?

Това е завръзката в новия минисериал на “Нешънъл джиографик” “Дървосекачи”. Той е вдъхновен от бестселъра на Ани Пру - авторката на 8 книги, сред които е и разказът “Планината Броукбек”. Публикуван първоначално в седмичното списание The New Yorker, историята вдъхновява едноименния филм, който впоследствие получава най-много номинации за 78-ите награди “Оскар” и взема три златни статуетки. Самата Пру е носителка на “Пулицър”.

Действието в сериала, базиран на романа ѝ, се развива в малко селище в района, където днес се помещава канадската провинция Квебек. Католическата църква изпраща йезуити да покръстят местното население, а Франция изпраща слуги да населят територията заедно с така наречените Filles du Roi (“Дъщери на краля”).

Това са млади жени, които трябва да си намерят съпрузи и да създадат семейства, за да спомогнат за процъфтяването на колонията. Многообразната група от аутсайдери, мошеници и невинни участници трябва да се справя с жестоки премеждия, противоположни интереси и объркано чувство за лоялност на кръстопътя на цивилизацията.

“Дървосекачи” е история за оцеляването и стремежа да се изгради цивилизация насред безкрайната гора - казва Елууд Рийд, създател и изпълнителен продуцент на сериала. - Преселниците, които отиват да търсят своя късмет в необятния и суров Нов свят – бедняците без земя, улични мошеници, религиозни проповедници, грабливи търговци и безпарични млади жени, които се надяват да намерят съпруг със земя и богатство – всички те се сблъскват с жестоката реалност на мечтите си, докато се опитват да намерят своето място. Озовават се в дълбоката гора: диво и сурово място, дом на местни племена, които гледат на пристигането им с пренебрежение, но и с разбирането, че съюзът с тези отчаяни новодошли е все по-необходим за тяхното оцеляване.”

С роли в сериала са английският актьор Дейвид Тюлис, който изигра Ремус Лупин в поредицата за Хари Потър и Петер Ауфшнайтер в “Седем години в Тибет”, носителката на “Оскар” Марша Гей Хардън, Анайрин Барнард (“Дюнкерк”), Томас М. Райт (“Мостът”) и др.

“Дървосекачи” ще бъде излъчен премиерно в 172 страни на 43 езика. У нас тръгва на 9 август и ще върви всяка неделя с два епизода от 22 ч.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене