Български филм е в списъка, селектиран от Европейската филмова академия

"Котка в стената" е на режисьорския тандем Мина Милева и Весела Казакова.

Българският филм " е в оповестения днес списък на сайта на Европейската филмова академия (ЕФА) за 2020 г. От всичките 38 заглавия членовете на академията ще гласуват номинациите за Европейските филмови награди, а по-късно - и самите награди, съобщи БТА.

"Котка в стената" на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова е с участието на Ирина Атанасова, Ангел Генов, Орлин Асенов, Гилда Уо и Чинве Нвоколо. Действието се развива в общински блок, в Лондон. Българско семейство влиза в тежък конфликт с живеещите на социални помощи свои съседи заради изоставена котка.

"Прекрасна и директна ирония почти като във филм на Били Уайлдър за хора на помощи, Брекзит и още много", пише Луиджи Локатели в Cinema Nuovo за лентата. Според Screen International това е "един навременен имигрантски поглед върху положението във Великобритания - история, която заслужава да бъде разказана". Особено впечатляваща е автентичността на образите от работническата класа - нещо, което британското кино понякога се затруднява да предаде сполучливо, пише още изданието.

В списъка на ЕФА е и "Върба" на Милчо Манчевски, който на 25 септември ще открие есенното издание на 24-ия "София филм фест". Самият режисьор също ще гостува у нас по време на фестивала.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене