"Левски" в безизходица

"Левски" записа втора поредна загуба в Първа лига

Ръководството на "Левски" е в абсолютна безизходица след загубата с 1:2 от "Черно море" в Първа лига. Треньорът на "сините" Георги Тодоров не издържа и хвърли оставка веднага след поредния слаб мач на отбора.
Мажоритарният собственик Наско Сираков ще трябва да реши изключително сложен казус. Той реално не може да назначи нов треньор, който не работи в клуба. Причината, че по документи в БФС за такъв още се води Петър Хубчев. Двете страни така и не могат да разберат за прекратяването на неговия договор. Тодоров работеше в школата на "Левски", преди да застане начело на първия тим. Затова мнозина очакват, че Сираков първо ще проведе последен разговор с опитния специалист, преди да вземе решение дали да приеме оставката му. Това ще стане максимално бързо, тъй като в неделя "сините" гостуват на "Лудогорец".
Близки до Тодоров твърдят, че той е категоричен в решението си и няма как да го смени. Самият специалист се оплака от интригите в отбора след загубата от "Черно море".
"Феновете ще получат оставката ми - заяви той. - Те са прави. След като падаме на "Герена" и правим такива грешки. Тези хора няма с кого да ги сменя, а грешките са от първия кръг. Те за това хората не искат да работят с млади футболисти. 4 месеца знам през какво минах. Лесно е да се говори отстрани. Вече ми омръзна. Не искам този срам, който ми се случва последните месеци. Не съм заслужил с нищо, за да го търпя. Млади играчи, обичам ги, но "Левски" е висока летва за доста от хората. Поемам цялата отговорност и се надявам нещата да тръгнат по-добре. Интригите са големи в "Левски". Изкараха ме лъжец, че един от играчите не е бил контузен, чакал да играе, но нямало кой да го пусне (б.а. - Симеон Славчев). Не е вярно, че е бил в Сърбия. Показах кога е излязъл от България и кога се е върнал. Не стига че толкова проблеми тук, всеки ден се занимавам с интриги. С такъв човек, който говори така, ще отидете ли на война? Футболът е за мъже. Аз съм отговорен, че тези хора са в "Левски" и такава е ситуацията. Без никакви пари сме правили селекция. Без пари качеството е друго. Омръзна ми вече. "Левски" е много висока топка за някои футболисти чисто психологически."
Заради тежката ситуация в клуба не е изключено срещу "Лудогорец" отборът да бъде воден от някой от тримата помощници - Живко Миланов, Димитър Телкийски или Тодор Симов. Последните двама в момента карат курсовете за лиценз ПРО на УЕФА. Освен това клубът може да извади временно разрешение за някой от тях да води отбора. В последните мачове на тима указания от скамейката даваше предимно Миланов. 

Тодоров подаде оставка, Миланов може да го наследи
Тодоров подаде оставка, Миланов може да го наследи

Другият вариант при категорична оставка на Тодоров е наследникът му да бъде назначен на някаква друга длъжност в клуба и така да бъдат заобиколени правилниците. Тежкото решение ще трябва да вземат Наско Сираков и останалите от ръководството на "Левски" днес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене