Плевенчанка вдъхновява италианците за фитнес и здравословен живот

Галя владее 8 езика.
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Галя Йорданова е шампионка по бодибилдинг и владее 8 езика

Галя Йорданова е родена в България, учила е в Русия, но от дълги години живее в Италия. Майка ѝ е рускиня, а баща ѝ е българин. Ако я попитате обаче каква се чувства по душа и характер, Галя отговаря, че е гражданка на света. Тя твърди, че се чувства еднакво добре в Русия, Америка, България и Италия.

Много италиански медии посветиха в последно време статии на Галя, впечатлени как една красива жена може да владее перфектно много чужди езици, да се занимава професионално с преводи и бизнес и едновременно с това да е шампионка и модел по фитнес.

“Родих се преди 33 г. в Плевен, откъдето е баща ми Димитър Йорданов, който беше производител на бира. Майка ми е от Нижни Новгород, затова когато бях 12-годишна, заминахме за Русия”, разказва по телефона за “24 часа” Галя на перфектен български.

От 1998 г. не се е връщала в България и не знае какъв точно е животът в нея сега. “Тя обаче е част от мен и съм горда, че съм от България и от Русия.” В дома на Галя говорят на микс от всякакви езици. 

Българката вдъхновява италианците.
Българката вдъхновява италианците.

Когато е 14-годишна, семейството се мести в Рим, тъй като майка ѝ работи за руска банка в Италия. Момичето завършва италиански лицей в Рим, а после и политически науки в римския университет “Рома Тре”. Висшето образование изхвърля Галя директно в сферата на политиката – тя започва работа във ФАО – Световната организация за земеделие и прехрана, чието седалище е в Рим. Още повече че Галя

владее перфектно

италиански,

английски, френски,

португалски,

испански и арабски

освен родните руски и български. “Завърших гимназия с преподаване на чужди езици. Много ми харесваше арабския – затова в университета си взех факултативно и изпит по него.”

“Във ФАО, където се говори арабски, изкарах 9 години.” Още от 19-годишна възраст обаче Галя работи и като лична преводачка на председателя на Комисията по отбрана на италианския Сенат при участията му в срещите на НАТО.

Плевенчанката работи и за много фирми с бизнес между Русия и Италия.

Работата си обаче съчетава със страстта си по спорта. Много бързо тя става част от италианския национален отбор по бодибилдинг. На 25 г. е и все още работи във ФАО, когато печели и първото място на най-престижното италианско състезание по бодибилдинг. “За мен беше голяма гордост, че още с първото качване на сцената спечелих първо място, бях горда и за двете си страни.” Това е единственото състезание, което дава право за участие и в европейски турнири. Затова за Галя Йорданова следват и много международни участия.

Галя Йорданова  е била шампионка по бодибилдинг в 
Италия.
Галя Йорданова е била шампионка по бодибилдинг в Италия.

“В един момент бях много ангажирана заради участията на състезания и събития, свързани с бодибилдинг, а не можех да отсъствам непрекъснато от работа.” Затова, когато договорът във ФАО изтича, Галя решава да се посвети на активния спорт. Тя се обучава и за треньор, за да може да се отдаде професионално на преподаване във фитнеса. Има си и свой сайт, чрез който реализира програми за клиенти от цял свят. Но освен всичко това Галя е и фитнес модел.

“Днес всичко се води онлайн, така мога да достигна до всички, които искат да постигнат най-добра форма и да се чувстват добре със себе си.

Работим заедно не

само за физическа

форма, а и за

мотивация и

самочувствие”

От 2 г. Галя живее в Милано. Малко преди да започне пандемията, тя се готви да открие собствен салон. “Много хора искат да тренират индивидуално на живо с мен, защото ги е срам и не искат другите да ги гледат, чувстват се по-свободни. Мнозина искат да тренират в салон, защото вкъщи нямат мотивация.”

Вирусът обаче осуетява намеренията ѝ, но тренировките продължават онлайн. Повечето от клиентите ѝ са жени на възраст от 16 до 64 г.

В периода на епидемията човек повече от всякога разбира колко е необходимо да поддържа добра физическа и психическа форма. Галя е убедена, че сега е изключително важно да запазим своите навици или поне да се стремим към поддържането им.

“Много е важно сутрин, като станеш, да си сложиш всички кремове, да се погрижиш за красотата си, да се преоблечеш като в нормални времена.

Ако останеш по

пижама, ще се

депресираш

Може и да е удобно по пижама, но така ще загубиш мотивация за всичко останало – и за работа, и за тренировки. Поне по 30 минути на ден трябва да отделим за гимнастика. Така и енергията ти се увеличава, и настронието ти се подобрява, че нещо си свършил. Най-важното обаче е храната. Това, което ядеш, определя как всъщност изглеждаш. За препоръчване е да се предпочитат свежите продукти и да не ядем джънкфуд”, казва българката. 

По време на тренировки
По време на тренировки

Ето как се храни всекидневно и самата тя: “Сутрин си правя палачинка от белтъци и овесено брашно. Ям и някакъв плод – много е важно да е от сезона. Пия протеини, ако си правя тренировка. За обяд предпочитам риба или пиле със зеленчуци. Понякога ям по 50 г ориз или паста. За вечеря - салата и риба. Нямам сладкиши в менюто си, но когато ми се прияде сладко, си хапвам протеиново блокче.

Един път седмично

си позволявам

сладолед или пица

Може и по чаша вино. Важното е да не се изпива по цяла бутилка”. Според Галя, ако човек си позволи веднъж по празниците да си хапне в повече, не е проблем, защото от един път не се надебелява.

За постигането на хармония вътре в себе си тя казва, че помага много медитацията. Плевенчанката е пристрастена и към фотографията, прави дори и собствени изложби в Русия. Сама изготвя и фотографския материал за своите сесии, свързани със спорта.

Галя познава цяла Италия с едно изключение. “Срам ме е да го кажа, но не съм била никога във Венеция. За това обаче си имам причина – защото съм я оставила като дестинация за романтично пътешествие. Казах си, че там ще отида с много специален човек.”

Йорданова е напът да осъществи скоро и това свое желание, защото

“специалният”

човек идва точно

преди епидемията

“COVID-19 ми донесе нещо хубаво – човека на сърцето ми, когото срещнах точно преди локдауна.”

Веднага щом ограниченията за пътуване около епидемията приключат, в житейските маршрути на Галя е наред Венеция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене