Влизането на Зингаревич в "Ботев" забуксува

Феновете имат условия към руснака

Проблем бави прехвърлянето на акциите

Влизането на руския бизнесмен Антон Зингаревич в "Ботев" може да се отложи, научи "България Днес". Причина за това е процедурата по прехвърляне на акциите и изясняване на задълженията, които ще поеме новият бос.
Настоящият мажоритарен собственик "Сдружение ПФК Ботев", управлявано от феновете, е поставило условия, за да джироса своя дял от 61%. Основното е финансирането на клуба да не се осъществява под формата на кредити или заеми. По тази причина в момента синдиците на фалиралата банка КТБ търсят 26 млн. лв. от "Ботев" по съдебен път.
Зингаревич вече има негативен опит като управник на футболен клуб. В периода 2012-2014 той ръководи английския "Рединг". Натрупва дългове и е принуден да продаде отбора на индийски милиардер само за един паунд.

Зингаревич има големи планове за "Ботев"
Зингаревич има големи планове за "Ботев"

В сряда Зингаревич и четирима негови представители влязоха в борда на директорите. Сред тях е Илиян Филипов, чиято фирма извършва ремонта на клубния стадион "Христо Ботев'. Преди десетина дни Филипов обяви, че има нужда от още 10 млн. лева за довършване на обновяването. Средствата ще бъдат достатъчни съоръжението да се използва за мачове от Първа лига. Допълнителни 15 млн. лева са необходими за реконструкция, която ще покрие лиценз за мачове в Европа.
Очаква се още пари да бъдат отпуснати от държавата след първоначалните 25 млн. лева, обещани от община Пловдив.
Източник на "България Днес" разкри, че юридическото прехвърляне на акциите ще бъде забавено, докато не бъде гарантирано субсидирането на въпросните 10 млн. лева. Отделно от това Зингаревич иска пълен контрол върху клуба. Той трябва да придобие още 39% от акциите. Те са собственост на фалиралото дружество ТЦ-ИМЕ. Това беше една от фирмите на Цветан Василев, чрез която управляваше дружеството. Делът може да бъде придобит на цена около 100 000 лв., отбелязаха запознати с делата в "Ботев".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене