Григор тренира само с Гофен в Мелбърн

Григор Димитров се познава отлично с Давид Гофен

Бекер брани Джокович от нападките

Давид Гофен ще остане единственият спаринг партньор на Григор Димитров до края на периода на карантина в Мелбърн.
Информацията е на испанския вестник "Марка". По първоначалния план на организаторите на "Аустрелиън Оупън" участниците бяха длъжни да изберат един свой колега за тренировки в първите седем дни на изолация. През втората седмица групата трябваше да се увеличи на общо четирима тенисисти.
Според "Марка" във видеоразговор със състезателите директорът на турнира Крейг Тайли е обявил, че има промяна. Тя гласи, че и през втората седмица тенисистите ще продължат да тренират единствено с първоначалния партньор.
За Григор Димитров това означава, че до края на януари ще разменя удари на корта само с Гофен. В този период българинът е и без своя треньор Данте Ботини. Наставникът е в строга карантина, тъй като бе на борда на самолет от Лос Анджелис, в който са пътували хора, заразени с коронавирус.
Гришо все пак ще има има човек до себе си в петте часа разрешени за тренировки. Това е физиотерапевтът му Алгис Христов. Правилата за предпазване от коронавирус преди и по време на "Аустрелиън Оупън" продължават да предизвикват широка полемика. Много тенисисти се изказват крайно критично за условията, в които са поставени.
Новак Джокович постави няколко искания към организаторите, засягащи играчите под строга изолация. Сърбинът предложи 14-дневният карантинен период да бъде намален чрез по-често тестване. Както и в стаите на тенисистите да има фитнес уреди, за да могат те да се подготвят по възможно най-добрия начин. Исканията на Джокера бяха категорично отхвърлени от премиера на щата Виктория Даниел Андрюс. Той заяви, че всеки играч е свободен да поставя каквито изисквания пожелае, но отговорът ще бъде "Не!".

Новак Джокович
Новак Джокович

Джокович бе подкрепен от бившия си треньор Борис Бекер.
"Изискванията, които Новак постави, бяха напълно правилни - категоричен е германецът. - В момента имам усещането, че Джокович неизменно получава критики независимо какво прави. В този случай негативните реакции по негов адрес бяха абсолютно неоправдани. Той искаше да защити колегите си и да се пребори за равни условия за всички. Но бе нападнат от много хора, дори от министър-председателя. Мисля, че не само за Австралия, но и конкретно за Мелбърн е много важно тенисистите да дойдат и да участват в турнира. Това ще се отрази много добре на града и на икономиката. Цялата страна печели от това и по тази причина играчите трябва да бъдат третирани с повече уважение."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене