Владо Карамазов финалист в световен фотоконкурс

Карамазов се усъвършенства във фотографията.
СНИМКИ: ПРОФИЛ НА АКТЬОРА ВЪВ ФЕЙСБУК

Две снимки, направени от Владо Карамазов, станаха финалисти в годишния фотоконкурс на списанието към “Смитсониън” - големия научноизследователски и образователен институт в САЩ. Всички кадри в надпреварата са подбрани от жури, което е подредило по 10 от тях в 6 категории. Едната от снимките на Карамазов е в раздел “Хора” и е озаглавена “Момчето от планината”.

“Това е момче от едно от селата в Родопите. Казва се Юсуф. Хората от неговото село са щастливи, одухотворени и всички носят добротата в сърцата си. След няколко години, когато Юсуф стане по-голям, той ще се изправи пред дилемата дали да остане в селото си и да продължи традициите, или да отиде в големия град и да започне да води модерен начин на живот. Едно е сигурно - той никога няма да забрави безгрижното си детство в планините, където са корените му”, пише на английски Карамазов към снимката си. Той я прави през юни 2020 г. в Родопите. “Че съм финалист в този конкурс, за мен е огромна награда, но ако Юсуф спечели, това ще бъде много голямо постижение и за България. Казах на момчето новината и то много се зарадва. От днес в село Кръстава в Родопите си имат нова малка звезда на име Юсуф”, разказа актьорът в социалните мрежи.

Едната снимка - "Момчето от планината", е сред финалистите в раздел "Хора".
Едната снимка - "Момчето от планината", е сред финалистите в раздел "Хора".

Другата негова снимка в надпреварата е в категория “Светът на природата”. “В рамките на месец всеки ще може да гласува за един кадър. Може да се гласува от всяка точка на света по веднъж на всеки 24 часа”, обяснява Карамазов в инстаграм.

Кадърът "Сбогом, семейство" на Карамазов също е сред финалистите в престижния фотоконкурс.
Кадърът "Сбогом, семейство" на Карамазов също е сред финалистите в престижния фотоконкурс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене