Пиронкова мачка на "Уимбълдън"

Пиронкова няма загубен сет в квалификациите

Цветана Пиронкова продължава с победите в квалификациите на "Уимбълдън". Във втория си мач от пресявките тя буквално нокаутира с 6:1 6:2 представителката на домакините Наикта Бейнс за по-малко от час игра. Така Цвети е само на един успех от попадане в основната схема на турнира в Лондон. В спор за място в първия кръг тя ще се изправи срещу победителката от срещата между Варвара Флинк и Ана Конюх.

По-рано българката даде интервю пред официалния сайт на "Уимбълдън", в което говори за завръщането си на корта след майчинство и спомените си от турнира през годините. "Оценявам всеки мач, който изиграя, да не говорим за всеки добър резултат като полуфинал на турнир от Големия шлем - коментира Цвети, връщайки се към 2010-а, когато достигна топ 4 в Лондон. - Беше специален момент в живота ми и когато поглеждам назад, винаги го правя с много позитивно чувство. Сега съм концентрирана върху това да постигна нови добри резултати и мисля, че това е добра възможност, така че ще дам всичко от себе си. Квалификациите са огромно предизвикателство - три мача срещу много, много добри съпернички, които се опитват да стигнат до основната схема, голяма битка е. Осъзнавам го и съм готова за всеки мач, надявам се да покажа най-доброто, на което съм способна."

Във втория кръг на квалификациите на "Уимбълдън" отпадна Елица Костова. Тя бе разбита с 1:6, 2:6 от 144-ата в световната ранглиста Синю Уанг само за 55 минути.

Турнирът приключи и за Виктория Томова, която загуби от Даниеле Лао в три сета след 1:6, 6:2, 4:6.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене