Христо Стоичков: Браво, Кристиано!

Кристиано Роналдо вече има 109 гола за Португалия

Кристиано Роналдо впечатли българската легенда Христо Стоичков с представянето си до момента на Евро 2020. Португалецът вкара две попадения от дузпи за равенството 2:2 с Франция. Така и двата тима продължиха към осминафиналите. Португалците ще срещнат Белгия, докато французите ще мерят сили с Швейцария.

"109 гола в 176 мача - браво, Кристиано! Евро 2020 тепърва започва! Времето за сметките замина! Всички големи оцеляха, да ги видим един срещу друг!", написа Стоичков в профила си във фейсбук.

С двете си попадения Роналдо пренаписа историята на футбола. Той вече се изравни с иранеца Али Даеи за най-добър голмайстор в историята на национални отбори - по 109. Кристиано задмина германеца Мирослав Клозе за най-много реализирани изстрели на европейски и световни първенства - 21 срещу 19. 

Христо Стоичков
Христо Стоичков

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош похвали своите играчи за представянето им в мача с Франция.

"Най-много ми хареса, че бяхме колектив. Когато ме попитаха какво трябва да променим след мача с Германия, аз отговорих, че трябва да покажем нашето истинско лице. Бяхме силни, постоянни и със страхотен дух. Вярвам, че можем да продължим да се подобряваме. През второто полувреме не започнахме добре, но успяхме да се прегрупираме", заяви Сантош.

"Сега трябва да мислим за Белгия. Това е тежък съперник. Ако погледнем ранкинга на ФИФА, те са на първото място. Но нека да направим оценка и да преценим как ще трябва да излезем в този мач", допълни специалистът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене