Валди Тотев пише мемоарите си и чака 55-ия рожден ден на “Щурците”

Валди Тотев на концерт

СНИМКА: АРХИВ

Музикантът ще издаде и собствен албум по случай 70-ата си годишнина

Лятното турне на супергрупата “Фондацията” приключва, но големите рок имена ще се завърнат на сцената отново догодина, когато ще отпразнуват 55-ата годишнина от създаването на “Щурците”. Заради пандемията обаче никой не смее да планира все още как ще отбележи паметното събитие.

Един от тях - Валди Тотев, се надява дотогава повече хора да приемат на сериозно съветите от лекари и специалисти и да не вярват на различни пропаганди. Затова на края на всеки концерт той и колегите му казват на публиката да се ваксинира. “Хубаво би било да направим нещо за рождения ден. Ако не беше смъртта на Пеци Гюзелев, щяхме да сме една от групите в света, съществували най-дълго в непроменен състав. Най-важното в тези 55 години бе да се правят компромиси, както във всяко добро семейство. Не може за толкова много години да няма сблъсъци на характери, особено ако хората са по-изразени личности. Моят съвет към всички по-млади групи е да не си мислят, че като съборят къщичката, ще построят по-хубава след това. Трябва да има търпение и изслушване”, казва музикантът.

За всичките тези 55 години за него Кирил Маричков е изиграл ролята на лидера, който обединява и създава дисциплината. Случвало се преди участие на “Щурците” сцената да не е готова. Тогава Маричков отказвал да излезе с колегите си да пеят, докато всичко не бъде почистено и ако електротехникът, отговарящ за залата, не е там три часа преди концерта. “Той беше ледоразбивачът. Киро казваше: “Колкото късно дойде електротехникът, толкова по-късно ще започнем. Няма ли кърпи, сапуни, изчистени гримьорни и светещи крушки, няма да има концерт.” Просто се прибирахме в хотела и чакахме да се обадят, когато е готово. Ако не се обадят, си тръгвахме”, разказва Валди Тотев.

Тази година музикантът навърши 70 години и сега подготвя свой албум по този повод. Работното заглавие е “Натрупано мълчание” и най-вероятно ще излезе през ноември. А подобно на колегата си Кирил Маричков и Валди Тотев пише своите мемоари. “Изчаквам да излязат мемоарите на Кирчо първо. Шегувам се, че чакам да видя какво е написал, за да напиша точно обратното. Досега съм написал две глави от неговата книга. Скоро поиска и трета, но е много лична и не му я давам. Иска историята, в която щяха да ме арестуват по време на концерт в Слънчев бряг. Един милиционер ме хвана, преди да се кача на сцената, защото не ме разпозна, че съм част от групата”, разказва Тотев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене