Везенков отново герой в Гърция

Везенков е най-добрият играч на "Олимпиакос"

Българинът унищожи "Байерн" за 20 минути

Българинът Александър Везенков е гръмовержецът на баскетболния Олимп в Гърция, древната родина на античните герои! Нашето момче унищожи "Байерн" за 20 минути на площадката и в деня, в който "Олимпиакос" празнува 98 години от създаването си е на пиедестала на най-добрите. Саша е боготворен от привържениците в Атина и няма никакво намерение да спира с блестящите си изяви.

В последния си мач от Евролигата "Олимпиакос" записа една от най-изразителните си победи за сезона, на свой терен срещу "Байерн" (Мюнхен) със 102:74 и така взе 20-и успех в челото на таблицата.

Само 20 минути бяха достатъчни на Александър Везенков да запише 18 точки и 4 борби и да е най-резултатен за успеха. Българинът даде ударното начало за своите с 10 от първите 20 точки за "Олимпиакос", а разликата стана двуцифрена още в стартовия период. До почивката гърците вече водеха с 55:35 и второто полувреме остана да оформи резултата. "Байерн" спечели с малко третата част, но след това в последната реализира едва 9 точки и така се стигна до разгромното поражение. Исак Бонга вкара 16 за гостите, а Шакил МакКисик добави 15 за "Олимпиакос". 

Както напоследък е традиция, Александър Везенков е избран за най-полезен играч в мача. Спортните медии в Гърция не пестят суперлативи. "Олимпиакос се забавляваше срещу "Байерн" - ликува сайтът sport24.gr. - "Червено-белите" разбиха германците и остават на първо място в Евролигата, доказвайки, че са в отлична форма. След края на всеки един мач привържениците на "Олимпиакос" очакват с огромно нетърпение следващия."

Везенков се превръща в основен фаворит за най-ценния индивидуален приз в Евролигата - този за най-полезен играч в редовния сезон. Претендентите са общо шестима и освен Саша в списъка са още Майк Джеймс от "Монако", Матиа Лесор от "Партизан", Василие Мицич от "Анадолу Ефес", Джонатан Мотли от "Фенербахче" и Костас Слукас - "Олимпиакос". 

Саша за пореден път е избран за най-полезен играч
Саша за пореден път е избран за най-полезен играч

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Разлики между зависимите и самодостатъчните жени
Най-големите мислители в зодиака
Филъри под очите ви разделят с тъмните кръгове и сенки
Начини, по които социалните медии укрепват романтичната връзка
Хората, които имат този навик, правят повече секс

Напишете дума/думи за търсене