Спортистка, с отхапана от акула ръка чака четвърто дете: Вярвам, че животът е подарък

КАДЪР: Инстаграм/bethanyhamilton

Волята за живот, и то не какъв да е, а необикновен е това, което спасява Бетани Хамилтън. Когато е едва на 13, тигрова акула я напада, докато кара сърф, и откъсва лявата й ръка чак до рамото.

По време на инцидента тя губи 60% от кръвта, циркулираща в тялото й. Въпреки ужасната случка успява да се възстанови само за 1 месец. След по-малко от година взема участие в професионално състезание за сърфисти. 

През същата година издава мемоарите си, които няколко години по-късно се превръщат във филм по действителен случай.

В Soul Surfer от 2011 година вземат участие звезди като Денис Куейд, Хелън Хънт, Анна-София Роб играе Бетани Хамилтън, а самата Бетани изпълнява сцените, в които Анна-София сърфира. 

Бетани често публикува видеа как извършва ежедневни дейности с 1 ръка.

Без проблем тя връзва косата си, пържи яйца, тренира, сърфира, чупи кокосови орехи, носи 2-годишния си син и багаж и дори скача на въже. 

„След като загубих ръката си, всички ежедневни задачи, като рязане на ябълка или връзване на косата, бяха непосилни за мен. Да се научна да сърфирам с една ръка също беше голямо предизвикателство. Научих, че трябва да съм много адаптивна, за да се боря с всички малки неща, които стоят на пътя ми.  Ще бъда първата, която признава, че това невинаги е толкова лесно. Има и много обезкуражаващи моменти и сълзи също. Но аз избрах да не бъда повалена от тях и да се боря. Реших да сменя „Не мога“ с „Как бих могла да го направя“. Избрах да пробвам, дори когато е трудно. И когато не успея, пак пробвам“, заявява Бетани откровено пред своите последователи в Инстаграм.

Освен че младото момиче се превръща в професионален спортист въпреки недъга, тя не се отказва от живота и създава семейство. А скоро ще посрещнат и дете номер 4.

Бетани и съпругът й Адам, с когото са женени от 2013 г., вече имат 3 деца, а на път е и бебе номер 4.

Сърфистката споделя щастливата новини със сладко видео в Инстаграм, в което тя и цялото семейство карат сърф, разбира се.

„Адам и аз, и цялото ни семейство сме развълнувани, че то ще се разрасне! Вярвам, че животът е подарък и всеки живот си заслужава!“, написа бъдещата майка на 4 деца.

„За 8 години майчинство осъзнах, че ценя повече децата си, отколкото своето време. Ценя моето семейство повече, отколкото други неща като богатство и успех. Смятам, че щастливото семейство е богатство и е най-красивото и ценно от всичко.“

Най-новото попълнение в семейството се очаква да се появи това лято, пише bTV. 

А ето ги и кои са другите членове – момчетата Майка на 2, Уесли на 4 и Тобиас на 7 години.

 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене