Зеленчуков десерт – новият кулинарен тренд

Възможно е съвсем скоро да сменим традиционните торти, пасти, бонбони и сладкиши с техни зеленчукови еквиваленти.

Досега в сладките от зеленчуци се добавяха само моркови и тиква. Но във Великобритания решиха да нарушат този кулинарен закон. Торта с броколи, сладки банички с пащърнак, чипс от шоколад - това са само част от експериментите, които предлагат местните шеф-готвачи. Професионалистите твърдят, че много зеленчуци съдържат достатъчно захар, за да може след определена обработка да бъдат консумирани като десерт.

Прогнозата е тези сладкиши да стават все по-популярни, особено сред хората, които се грижат за фигурата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене