Днес е денят на писмата на ръка

Компютрите вече са толкова разпространени, че рядко се случва да вземем химикалка в ръка. Направете го поне днес - тъй като 23 януари е Денят на писмата, написани на ръка (National Handwriting Day).

Денят на ръчното писмо, или Денят на почерка е учреден по инициатива на Асоциацията на производителите на пишещи принадлежности (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA). Именно на 23 януари е роден един от най-известните американски политици Джон Ханкок, който първи е поставил подписа си под Декларацията на независимостта.

Почеркът у всеки човек е неповторим, а учените определят четири основни характеристики, по които може да се определи характера на даден човек по написаното от него: размерът на буквите, наклонът и формата им, посоката на почерка, интензивността на натиска, характера на написаното, обща оценка на почерка.

Например, ако имате дребен почерк, значи сте спокоен, но прикрит човек. Наклонът на ляво също свидетелства за прикритост, за недоверчивост и критикарство. Правият почерк издава сила и хладен ум. Разлетият почерк е характерен за енергичните, умни и работоспособни хора. Кръглите букви говорят за мек характер, ъгловатите - за егоизъм. Калиграфският почерк издава несамостоятелност, а красивият, но неразбираем - за независимост от чуждото мнение. Силният натиск е характерен за екстровертите, а слабият - за романтиците и интроверти.

А вие от кога не сте писали на ръка?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Дзадзен практика - тайната на дзен
Остави ме на мира, искам да мастурбирам
До какво води синдромът на майка Тереза?
Плантейнът лекува гастрит и язва
Ето кой шие костюмите за Dancing Stars

Напишете дума/думи за търсене