Как лошият шеф пречи на любовта

Отношенията с вашия работодател може да оказват сериозно влияние върху професионалния, личния и семейния ви живот. Ако някой от долуизброените признаци е характерен за вас, е време да вземете сериозни мерки.

Вашето семейство страда

Отношения със семейство ви са станали все по-обтегнати? Според специалисти от университета Бейлър неправомерният надзор, изразяващ се в грубост, избухвания и публична критика по време на работа, може да доведе до повече конфликти у дома. Те са открили, че ако хората страдат на работното си място, това често рефлектира върху отношенията им със своите партньори и деца.
За да избегнете изблиците на гняв в личния живот, опитайте да премахнете стреса чрез по-конструктивни начини. Насочете енергията си към физически упражнения или хоби.

Лошото поведение е заразно

Грубото поведение на вашия шеф е като обикновена настинка. Когато клюкарстването, злорадството и изблиците на гняв станат рутина и за най-добрите и най-съвестните служители във вашата фирма, трябва да внимавате. Човек е създаден да се приспособява и ако началникът ви дава лош пример и насърчава злорадството, то вие лесно можете да се превърнете в негово копие. Опитайте се да отстоявате всячески на лошите навици и показвайте само уважение към колегите си. Може да промените вашата фирмена култура само с добро отношение. Но ако усилията ви се окажат напразни, е най-добре да си потърсите нова работа.

Спад в творчеството ви

Учени от Флорида са провели изследване и са установили, че студенти, поставени в условията на стресова работна среда и под надзора на груб и пренебрежителен ръководител, са 30 процента по-малко креативни от тези, работещи в по-добра среда. Освен това те дават с 25 на сто по-малко идеи, които не са и толкова оригинални. Така че ако напоследък не сте толкова креативни, причината може да не е във вас.

Създава лош имидж на фирмата

Лошото поведение на шефа ви не просто се отразява върху служителите, но оказва влияние върху това как компанията се възприема от външната среда.
Клиентите и потребители могат да се опитат да избегнат работата с компанията като цяло. Фактът, че сте работили за фирма с лоша репутация, може да повлияе в бъдещото ви търсене на работа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене