Как да си направим домашна сол

Добре е всеки ден да приемаме до 5 г сол от всички храни, които хапваме. Съветът на диетолозите е да сменяме различните видове, защото съставът им е различен.

През няколко седмици е важно да ползваме йодирана каменна сол, след това морска или калиева. Има черна сол от Индия, розова от Хималаите.

Ето няколко рецепти за домашно приготвена сол, смляна в кафемелачката:


- 1 част морска сол и 1 част смес от черен и цветен пипер. Добавя се наситнена шушулка от ванилия и се смила. Използва се и за поръсване на десерти с ягоди и други плодове.


- Морска сол и същото количество настъргана кора от зелени лимончета и китка магданоз - на ситно. Добавят се две скилидки чесън и се смила. Влажната смес съхранявайте в бурканче в хладилника. Ползвайте я за супи и готвени ястия.


- Всякакъв вид сушени зелени подправки - салвия, босилек, риган, самардала: заедно или поотделно със сол за аромат на домашната храна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене