Майка назаем е мода сред известните

Снимка: Архив

В България законът за сурогатното майчинство от години чака да бъде приет, но по света използването на "майка назаем" е възприето отдавна и много знаменитости от шоубизнеса точно така се сдобиват с наследници. След като преди по-малко от месец примата на руската естрада Алла Пугачова и нейната половинка Максим Галкин се обзаведоха с близнаци, и в Русия се заговори, че сурогатното майчинство е новата модна марка сред звездите. По същия начин баща стана певецът Филип Киркоров, който сега възпитава дъщеря си Алла-Виктория и сина си Мартин, пише "24 часа".

Десетки известните родители се радват на деца, износени от друга жена. По разбираеми причини сред тях са сър Елтън Джон и партньорът му Дейвид Ферниш, които отглеждат синовете си Закари и Елайджа. Три от петте деца на кинолегендата Робърт де Ниро са от сурогатна майка - 16-годишните близнаци Джулиан и Аарон от пре-дишната приятелка на актьора, както и почти двегодишната Хелън Грейс от сегашната му съпруга Грейс Хайтауър.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

За най-скъпо платения футболист в света Кристиано Роналдо се твърди, че когато преди три години станал баща и пожелал да запази името на майката в тайна, той всъщност е ползвал скъпо платените услуги на сурогатното майчинство. Затова пък актрисата Никол Кидман и съпругът Кийт Ърбан изобщо не крият, че Фейт, втората дъщеря на Никол, е износена от друга. Така е и с децата на Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик - близначките Марион и Табиту.

Попзвездата Рики Мартин също е прибегнал до сурогатна майка през 2008 г., за да се сдобие с близнаците Матео и Валентино.

Това лято 69-годишния режисьор Джордж Лукас и неговата 44-годишна съпруга Мелъди станаха родители на момиченце, което кръстиха Еверест Хобсън Лукас. Те имат и три приемни деца, но Еверест е първата им рожба, на която са биологични родители, макар и износена от сурогатна майка. Красивата 33-годишна актриса Джордана Брустър ("Бързи и яростни" 5 и 6) и съпругът и отскоро се радват на син от майка назаем. Елизабет Банкс ("Хвани ме, ако можеш" и "Спайдърмен 2") отглежда две момчета, също родени от друга жена.

ВЕРА ДАЧЕВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Остави ме на мира, искам да мастурбирам
Плантейнът лекува гастрит и язва
До какво води синдромът на майка Тереза?
Ето кой шие костюмите за Dancing Stars
Как внукът на Алла Пугачова избяга от войната

Напишете дума/думи за търсене