Матей Казийски е като „Ферари”

„Реших да пиша за моят идол - Матей Казийски. Той го заслужава, а и съм сигурна, че има много фенове, които ще се радват да видят тази статия".
[[email protected]]

Това сравнение на прочутия наш волеболист с една от най-бързите, мощни и луксозни марки коли в света "Ферари", направиха коментатори на телевизия "Скай" след поредната блестяща игра на Матей Казийски в Италия, където той се състезава. Но мачовете като този, в който Матей блести като волейболна звезда от първа величина, дори и верните му фенове вече не могат да изброят. Години наред той постоянно е на върха
Матей Илианов Казийски е роден на 23 септември 1984-а. в София. През 2009-а той имаше малък юбилей - стана на 25 години. С родители спортисти, също национали по волейбол, Матей е израснал по залите. Но за малко България да изгуби един от най-великите си спортисти. Преди време доктор му казва,че има порок на сърцето и може да почине на терена. За щастие се оказва, че Казийски е напълно здрав и готов да покорява света.
Висок 203 см., тежък 93 кг., Мати е работохолик в залата и машина за начални удари и забивки на игрището. Не веднъж е обявяван за волейболист №1 и е един от най-желаните играчи в света.
В момента играе като посрещач и диагонал в най-успешния италиански волейболен клуб под ръководството на българинът Радостин Стойчев - „Итас Диатек" в Тренто, както и в националния отбор на България. В Италия Матей учи и икономика.
Любимец и идол на хиляди фенове, Матей покорява желаните върхове със скоростта на удара, с който забива неспасямо топката. Човек с характер и хъс за победа.Човек,който обича и играе за феновете си.Човек,с който България се гордее - нашият Матей!

Интересно за Мати:

  • разтегът му е 263 см.
  • при отскок за забивка пипа 379 см и няма равен с това постижение
  • първият му клеб е „Славия", после се състезава за „Лукойл Нефтохим" и за московския „Динамо". От есента на 2007-а е в „Итас Диатек", с който става шампион на Италия през 2008-а.

Признание

Треньорът Мартин Стоев споделя: „Матей е състезател от световна величина, най-добрият на своя пост на планетата."

Награди и постижения

  • 2003-а - бронзов медал от световно първенство за младежи
  • 2004-а - приз за най-добър изпълнител на начални удари на Световната лига
  • 2006-а - брондов медал от световното първенство в Япония
  • 2009-а - златен медал от Шампионската лига по волейбол на Европа и бронзов медал от европейското първенство в Турция.

Рецепта за успех от Матей

"Не трябва да се отпускаш в нито един момент, защото всяко отпускане може да доведе до контузия. Непрекъснато трябва да се поддържаш и да спазваш режим, да се стараеш в тренировките... Това е.".

Изпратено от Десислава Попова, 13 год., Плевен

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене