Как да изгоним лошото настроение

Снимка: "24 часа"

Да се „имунизираш" срещу лошо настроение? Според нови проучвания вероятно е това да е възможно, съобщава "24 часа".

На всички ни се е случвало: прибираме се у дома, включваме телевизора и що да видим - лоша новина. Или сме неприятно сюрпризирани със семейна разправия. Каквато и да е причината, не трябва много, за да наклони нашето настроение към нулата.

Но едно ново изследване, проведено от учени от университета в Тел Авив в Израел е установило, че съществува един простичък трик за намаляване на въздействието, което ежедневните дразнения оказват върху емоционалното ни състояние. Тайната се състои в многократно излагане на негативните въздействия, а не страненето от тях. Звучи нелогично, но учените са убедени, че работи.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

„Известно е, че лошото настроение забавя възприемането", твърди един от изследователите, д-р Шей Бен-Хаим. "Ние показваме, че можете да предотвратите изпадането в лошо настроение на първо място като се сблъскате с негативните ефекти, а не като ги избягвате. Ако погледнете във вестника, преди да отидете на работа и видите заглавие за атентат или друг вид трагедия, е по-добре да прочетете статията от край до край няколко пъти и така многократно да се изложите на негативната информация. Така вие ще се освободите от отрицателните влияния и ще продължите деня си щастливо".

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво представляват хората, наречени синкис?
Рекорд - трейлърът на филма за Георги Аспарухов-Гунди с 2 500 000 гледания (Видео)
В Кан просълзената Бинош определи Мерил Стрийп като “международно съкровище”
Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си
Дзадзен практика - тайната на дзен

Напишете дума/думи за търсене