Без да знае, в Африка Людмила Филипова прави коремни преси върху гнездо на крокодили

Людмила Филипова сега работи по нов исторически роман. СНИМКИ: ЕЛЕОНОРА КОСТАДИНОВА И ЛИЧЕН АРХИВ

Людмила Филипова се отдалечава на повече от 5 м от палатковия лагер на екипа в Ботсуана. Абсолютно забранено е да се прави, тъй като наоколо се разхождат слонове, хипопотами, леопарди, змии и крокодили. Това е само едно от правилата, които трябва да спазват участниците в риалити предаването на Би Ти Ви "Африка: Звездите сигурно са полудели". Горещо е, нормално за началото на септември. Филипова обаче решава да направи всекидневната си тренировка. До една поляна поставя одеяло и започва с коремни преси. Тъкмо ляга, а точно над тялото се приближава орел. Докато кръжи над писателката, мъж от близкото село тича към нея и крещи нещо на местния език. "Сигурно е смутен, че тренирам по бански костюм", си мисли тя. После пристига още един мъж, който разтревожено казва на английски: "Лежите върху гнездо на крокодили. Под вас има заровени яйца."

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Ето това може би е едно от опасните неща, които Людмила Филипова извършва несъзнателно на Черния континент. Първо, защото крокодилите са изключително агресивни - разкъсват всичко, което се движи. В състояние са дори да отгризнат и собствената си лапа, ако случайно я докоснат със зъби. И я сдъвкват, преди да са разбрали, че е тяхна. Другото е, че до гнездата им имат смелост да се приближат само специално обучени хора. Правят го, като се спускат от хеликоптер, а около тях има метална клетка.

Но това далеч не е от най-интересните истории, които писателката описва, докато си води дневник в Африка.

Как Людмила Филипова се спуска с въжета в 100-метровата пропаст на водопада Виктория, защо играчите в шоуто я номинират за изгонване и какъв е бил животът на семейството й след 10 ноември - четете ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Остави ме на мира, искам да мастурбирам
Плантейнът лекува гастрит и язва
До какво води синдромът на майка Тереза?
Ето кой шие костюмите за Dancing Stars
Как внукът на Алла Пугачова избяга от войната

Напишете дума/думи за търсене