Диети и зодии

Астролозите твърдят, че преди да се захванем с някаква диета трябва да се съобразим със зодията си. Който иска да вярва, но нека все пак си свери часовника.

ОВНИТЕ се нуждаят от продукти, в които има много желязо и калии. Затова трябва да наблягат на спанак, зеле, магданоз, картофи, банани, ябълки, мандарини и орехи. Изключете от менюто си животинските мазнини. Не превъзбуждайте огнената си нерван система с много кафета, по-добре се наливайте с чай. Избягвайте консервите и всичко солено. Всеки ден непременно похапвайте 2 - 3 лъжици сварен ориз. Не пренасяйте вечното си бързане на масата. Дъвчета всяка хапка по 30-40 пъти като японците.

  • ТЕЛЦИТЕ трябва всеки ден да посръбват супи, най-добре зеленчукови. Не е лошо по-често да се глезят с горски плодове - ягоди, малини, къпини, боровинки. Може да се поглезите с ананаси, праскови, дюли. Никакви пасти, торти, баклави, бонбони. От зарзавата наблягайте на морковите, спанака, лука, краставиците. И забравете за всякакви салами и пушени мръвки. Идеално е, ако минете на риба. Имате постоянно добър апетит - същият съвет както и за овните - учете се да ядете бавно.У тебя всегда хороший аппетит.

Организмът на БЛИЗНАЦИТЕ изисква постоянно да се зарежда с фосфор, който се съдържа в овесената каша, рибата и гъбите. Добра за тях е и кашата от елда. Идеално им подхожда меню от всякакви салати. Патладжанът е вашият зеленчук. Храната ви трябва да е калорична, но без захар. Рязко намалете печеното в менюто. Достатъчно ви е веднъж в седмицата да хапнете месо или да пийнете нещо алкохолно.

  • РАКЪТ се нуждае от морски дарове, които съдържат много йод. Той е полезен за щитовидната жлеза. Никога да не се отказват от грозде, пъпеши, праскови и кайсии. Ако сте в стрес не го лекувайте с похапване, защото ще ви се лепнат бързо няколко килца. По-добре изпийте чаща топло мляко пред телевизора или слушайте музика.


ЛЬВЪТ, за да е във форма трябва да зоби без ограничение смокини, фурми, бадеми, зеле, магданоз и черна ряпа. Тези продукти бъкат от така необходимия за Лъва магнезий. Рязко ограничете месото, алкохола, солта - от тях идват всичките ви лъвски болести. Необходимо ви е голямо количство белтъчини - набавете си ги от млякото, яйцата, бобовите култури.

  • В менюто на ДЕВАТА, в организма на която често не достигат калций и витамини, трябва да преобладават млечните продукти и зелените салати. Девите интуитивно налучкват полезните за тях продукти. Подходящо за вас е вегетариансттвото или спагетите от италианската кухня. Саламите и пушените меса са смърт за вас. Научете се да готвите на пара.

На ВЕЗНИТЕ е необходим фосфор. Затова трябва да въведат в седмичното си меню два - три рибени дни. Избягвайте солта, студенопушените меса, подправките, маргарина, млякото, кашкавалите и сушените плодове. Похапвайте изобилно хляб, ориз, прясни и варени зеленчуци. Полезни за вас са месото и яйцата, но винаги си правете 1 - 2 разтоварващи дни в седмицата, когато може да се наливате неограничено със зелен чай.

  • Спанак, лук, яйца - без тях СКОРПИОНЪТ не трябва да сяда на масата, тъй като изпитва недостиг на желязо и манган. Дивечът е за него. А тонусът си може да поддържате с най-различни подправки в зърнените храни, които са точно за вас. По-често хрупайте чесън. И пийте не по-малко от 2 литра течности на ден.

Ягоди, малини, боровинки обичат всички, но те са особено полезни за СТРЕЛЦИТЕ. И пресни, и на сладко. Зачеркнете в менюто си саламите и пушените меса, тежките сосове, солта, захарта и подправките. Яжте на воля всякакви зелении - спанак, киселец, коприва. И повече мляко. Телешко, пилешко и риба, но не пържени, а варени също са пододящи за вас.

  • Всеки ден КОЗИРОГЪТ трябва да хрупа зеленчуци и плодове. През всички сезони магнаноз и целина. Без ограничения. Те подобряват работата на стомаха. В менюто му трябва да има задължително кисело мляко, месо, макарони. За салатите си използвайте зехтин.

Във всички диети на ВОДОЛЕИТЕ да преобладават зърнените храни(без хляб) под формата на най-различни каши. В съчетание с млякото те нормализират обмяната на вешествата. Незабавно се откажете от пастите и консервите. Пречистите организма си със зеленчуци и плодове. Месо - само бяло. Рибата - само печена. Вместо захар - мед. Кисело мляко, ориз, макарони - колкото ви душа иска.

  • И за РИБИТЕ особено полезни са морските продукти. Те съдържат обилно витамини А и Д. Те обичат да готвят, но забравете за пърженото, сосовете и мазното. Полезни за вас са зърнените жрани, особенно ориза. От плодовете - грозде, ябълки, нар. И много орехи и други ядки. С каквото и да ви съблазняват след 18.00 часа просто се направете на преяли и не го докосвайте.

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво представляват хората, наречени синкис?
Рекорд - трейлърът на филма за Георги Аспарухов-Гунди с 2 500 000 гледания (Видео)
В Кан просълзената Бинош определи Мерил Стрийп като “международно съкровище”
Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си
Дзадзен практика - тайната на дзен

Напишете дума/думи за търсене