Зодии и аромати

Зодиите обръщат носа и вниманието си на улицата след различни преминаващи покрай тях ухания. Това са установили и психолози и представители на производители на козметични продукти. По какви аромати си падат зодиите?

Овен
Девизът на този огнен знак е „Винаги напред!". Овните винаги въодушевено чертаят планове, но не винаги ги реализират. Ако искате да им подарите цветя, най-добрият избор са лалета или гладиоли. Те обичат класически парфюм със силно изразен, който се асоциира с атрибутите на истинския мъж - автомобилни състезания и екстремни спортове. Ароматите могат да съчетават нотки на цитруси, мента, сандалово дърво. Острите миризми активизират Овните, правят ги по-порити и внимателни, подобряват самочувствието им и ги въодушевяват за добри дела. Овните много се впечатляват от подаръци във вишневочервена опаковка.
За жените се препоръчват: Allure, Coco, Opium, Chanel 5, Magic Noire, за по-младите мадами подходящи са смелият аромат на Odeur 71 oт Comme des Garcons, енергичният нюанс на Lumiere oт Rochas и авантюристичните нотки на Miracle oт Lancome.
За мъжете най-вървят: Kenzo, Green Jens, M. Jordan, One Men Show.

  • Телец
    Телците са сред най-изтънчените ценители в зодиака. Телецът е щастлив, когато в семейството цари спокойствие и хармония. Той не е склонен към промени и нововъведения. Обича природата, романтичен е. Клонче цъфнал люляк може да му завърти главата. Най-подходящи за него са парфюмите със сладникав аромат на цветя и бергамот. Тези парфюми стимулират естетичността им. Ароматът на горски мъх му помага да се присбособи по лесно към всякакви промени, като ги прави по-предприемчиви и делови. Жена, която иска да има по-близки отношения с Телец, може да му подари парфюм с аромат на ванилия, кканела или майоран. Тези сексуално-възбуждащи аромати са им по вкуса. Телецът доста ще се зарадва на голям флакон в арко червена или зелена упаковка.
    За жените подходящи са: Amarige, Champagne, Organza, XS. Красотата на природата, отразена в аромата Mahora oт Guerlain, ще подчертае упоритостта и практичността на Телеца, а тяхната лукава упоритост ще беде меко откроена от Io oт La Perla.
    Препоръчителни за мъжете са: Egoist, Fahrenheit, Hugo, Yatagan.

Близнаци
Те са много любознателни привърженици на всевъзможни нови идеи и искат да опитат всичко от живота и доста често се парят от това.Обичат рози и момина сълза. В тяхните представи раят е градина, ухаеща на рози. Свежите, цитрусови аромати са особено подходяжи на активния им начин на живот. Те влияят добре на психиката им и ги концентрират. Ароматите на подправки и зеленина стабилизират нервната им система. Ултрамодерните аромати също пасват на променчивата им натура. Екстравагната опаковка в закачлив светложълт или небесносин цвят е подходяща за подарък, предназначен за Близнак.
За жените се препоръчват: 5-Avenue, 1881-Cerruti, L"Eua Par Kenzo, Pleasures. Свежият аромат на цвета от Remember Me oт Christian Dior придава очарование на Близначката, а лекия аромат на Betty Barclay Women oт Betty Barclay й помага да съблазни всеки мъж. Подходящи за мъжета са: Aqua Digio, Llue Jeans, Versus.
 

  • Рак
    Спокойната и хармонична атмосфера е изключително важна за чувствителния и емоционален Рак. Този воден знак най-добре си отдъхва край морето, където се зарежда с енергия. Свежият морски мирис и тайнствения аромат от цветовете на кактуса вдъхновяват творчески Рака. Неговият любим мирис на парфюм трябва да е съчетание на цветя и плодове. Жасминът влива сила на Рака. Класиката също е подходяща за него. Затова, , подходящи за делови срещи преди да му правите подарък, проучете добре какво точно му харесва. Флаконът трябва да е заоблен в тъмно-жълта или бяла, символизираща светлина и чистота, опаковка.
    За жените са подходящи: Aqua Digio, Escape, L"Eua D"Issey, Magnetic. Оптимистичният аромат на Flower by Kenzo от Kenzo бързо ще им повдигне настроението. А добротата и и умението им да съчувстват ще бъдат подчертани от топлия Hugo Boss Women oт Hugo Boss.
    За мъжете се препоръчват: Cool Water, 1881-Cerruti, Joop/Read, Pleasures.

Лъв
Идеалната комбинация за неизчерпаемата енергия на Лъва са аромати на цветя и класика. Лъвът реагира осезателно на наситените аромати. Мирисът на нарцис го вдъхновява и прогонва мрачните му мисли. Дървесните нотки развиват чувството му на увереност и собствено достойнство. Лъвовете безспорно предпочитат ярките, запомнящи се ухания на босилек, ванилия, джинджифил.
Страховитият Лъв може да баде сразен от голям флакон в жълта, зелена или златиста упаковка. За него е важен не толкова мириса на парфюма, колкото цената и престужността му, тъй като той постоянно се нуждае от усещане за успех и празник.
За жените се препоръчват: Eternity, Miss Dior, Paris, Poison. Изобретателността, интуицията и оптимизма на Лъвиците ще бъдат подчертани от аромата на Intuition oт Estee Lauder. А J*Adore oт Christian Dior те просто не могат да подминат заради любимия им златист цвят.
Подходящи за мъже са: Havana, Polo Sport, Romo Uomo, Zino Davidoff.

  • Дева
    Повечето Деви строго действат по правилата и придават изключително значение на материалното благополучие. Техните балкони обикновено са потънали в зеленина. Силните цветни и екзотични аромати им връщат романтичността. Девите по принцип не обичат да се открояват и затова предпочитат сдържани, хладни аромати с тръпчиви нотки на чаено дърво или усоп. Девите обичат флакончета със строги геометрични форми в зелена или синя упаковка.
    На жените много отиват: Anais Anais, Diva, Paloma Picasso, Roma. Сексуалността на Девите ще бъде безпогрешно усетена от мъжете по едва доловимия аромат на Lilias Sexy Night Cologne oт Pola Lilias. Тяхната нежност, грижливост и практичност добре откроява аромат на Sensations oт Jil Sander.
    Препоръчителни за мъжете са: Jazz!, One, Sculpture, Angel.

Везни
Този въздушен знак много си пада по рози и фрезии. В цветните им лехи преобладават есенни цветя и теменужки. Сладките аромати и топлият мирис на тютюн ги правят по-уверени и решителни. Везните отделят много време на външността си и са изключително внимателни към ароматите, които използват. Харесват им плодови и сладки аромати на основата на ванилия или мирта. Ще им стане много приятно, ако получат флакон с добре очертана форма със заоблени ръбове в синьо-зелена упаковка.
На жените се препоръчват: Gabriela Sabatini, Poeme, Priscilla Presley, Venezia. За творческите натури от този знак е подходящ и авангардният аромат на Еlla Mikao oт Ella Mikao Design в упаковко от бамбука. Оптимизмът, присъщ на Везните, ще бъде откроен от Toujourns Masumi oт Coty u Jean Luc Amsler Femme oт Jean Luc Amsler. Неговият бледно-лилав отънък е любим цвят на Везните.
Подходящи за мъжете са: Hugo, Declaration, Boss Elements, Black Seans.

  • Скорпион
    Скорпионите са биткаджии и правят каквото си поискат под девиза : „Всичко или нищо". Те харесват сини цветя, защото това е цветът на стихията им - водата, която им действа успокояващо. Много си падат по тънкия аромат на нарцисите. Цитрусовите аромати стимулират духовната им сила, а мирисът на ванилия успокоява нервака Скорпион. Горни хладни цитрусови нотки и източни, чувствени долни нюанси са идеалната комбинация за Скорпиона. Той може да се впечатли от асиметричен флакон в тъмносиня или с цвят бордо упаковка.
    Подходящи за жени са: Contradiction, Extravagance, D"Amarige, Vanessa. Страстният и нежен аромат на Truth oт Calvin Klein също омайва Скорпионката. Както и класическите упаковки на на Eau d`lvoire oт Balmain.
    Мъжете непременно трябва да обърнат внимание на: Tommy, L"Eua D"Issey, Eternity, Dune.

Стрелец
Родени оптимисти Стрелците се вихрят в стихията си огън в търсенето на идеалите си. И тъй като отношението им към живота е преобладаващо положително те имат много приятели. Букет гербери ги трогват изцяло, а мирисът на лавандула, цитруси и мъх им действа като жива вода. Стрелците си падат по екзотични и оргинални аромати, които им напомнят за свежестта на морето и китки от делечни страни. В съчетанието може да има нотки на карамфил, майоран, анасон, тропически плодове. Много ще им харесат флакончета с нетрадиционна форма в опаковки с кралско-син или огнено-червен цвят.
За жените се препоръчват: L.B.de Ricci, Sculpture, S.Jacomo, Champs Elysees. Момичетата от този знак са жизнерадостни и големи ентусиастки, склонни към преувеличения. Затова им отива яркият аромат на E`Zup oт DeBon и оптимистичният на Premier Jour oт Nina Ricci.
На мъжете им отиват: Escape, One, Bulgari, Dolce & Gabbana

  • Козирог
    Чувството за ред и отговорност е присъщо на Козирозите, които много обичат камелии. Харесват им парфюми с мирис на тютюн и кожи. Пленява ги ароматът на жасмин и билки. Сдържаният Козирог често сменя марките на парфюмите, но се придържа към хладните и горчиви аромати, с нотки на евкалипт, кипарис, сандалово сърво, подходящи за делови срещи. Подходящ подарък за Козирога е парфюм с тръпчиво-свеж аромат с акценти на цветя и плодве в масивен флакон с тъмна, дори антрацитена упаковка.
    Добри за жените са: Ocean Dream, Organza, Dolce Una, Rocco Barocco Silver. Много ще им хареса изразителният аромат на Naomagic oт Naomi Campbell, който изтъква тяхната женственост и решителност. А на авантюристичния им характер отговаря Lacoste for Women oт Lacoste.
    Подходящи за мъже са: Hugo, Yatagan, Havana, Green Jens.

Водолей
Знаменосец на свободата и независимостта Водолеят постоянно търси нещо ново и се стреми да предвиди бъдещето. Привличат го парфюмите с елетантен аромат на цветя, особено рози или портокалово дърво. Тези аромати го опияняват и вдъхновяват. Водолеите предпочитат свежия морски мирис и ароматите с усещане на прохлада, т.е. всичко, което му напомня вълни, вятър и приключения. По мярка са им ароматите на основата на сандалово дърво, карамфил, мускатово орехче. Желателно е опаковката на подаръка да е виолетово-червеникава или студено-синкава със сребристи бликове.
За жените се препоръчват: Anais Anais, 1881-Cerruti, XS, Oh Lala. Подходящи са дръзките, решителни аромати на Ghost, Givenchy Oblique oт Givenchy, Donna oт Nautilus.
За мъжете стават: Kenzo, Polo Sport, Opium, Roma Uomo.

  • Риби
    Деликатните и чувствителни Риби са способни и на решителни действия, които им помагат да преодоляват трудностите. Те много харесват лилии и орхидеи. Чувството им за красота ги насочва към ароматите на редки цветя и мъх, а мирисът на мимоза ги вдъхновява, стимулира и разужда фантазиите им. Те предпочитат романтичните акценти в парфюмерията, меките и ненатрапчиви аромати. Тези на бяла лилия, роза, тубероза, мирта са тъкмо за тях. Рибата много ще се зарадва на флакон с необикновена и нежна форма в пастелна упаковка.
    Подходящи за жени са: Champs Elysees, Roma, Jungle, Diva. Любовта на Рибите към водата ще ги накара да посегнат към Ozone oт Sergio Taccini. А интуицията им, съчетана с ароматом на Words oт Coty, може да привлече вниманието на всеки мъж.
    На мъжете им отиват: Fahrenheit, Sculpture, One Men Show, Minotaure.

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си
Дзадзен практика - тайната на дзен
Остави ме на мира, искам да мастурбирам
Плантейнът лекува гастрит и язва
До какво води синдромът на майка Тереза?

Напишете дума/думи за търсене