Учителите според зодиите

Какви са вашите учители според знаците на зодиака показва този хороскоп. Прочетете го, направете сравнения и вижте съвпаденията и изключенията. Може да са ви от полза в класната стая.

Овен
В деветдесет на сто от случаите е дошъл неотдавна в училището и няма да се задържи дълго тук. Причината не е в това, че се отнася лошо с учениците, а просто няма да му стигне търпението. В главата му постоянно бушува море от идеи, които трябва да бъдат осъществени незабавно. Особенно си ада по всякакви съревнования. Он искренно си мисли, че това се харасева на децата и очаква от тях същия ентусиазъм. Овенът наивно смята, че животът и училището за детето е едно и също. Той лесно може да бъде ядосан и в гнева си е доста шумен. Но, ако е типичен овен бързо ще му мине. На тези педагози е най-добре да се казва истината. Овните никак не обичат да ги лъжат. Общуването с учител-овен е изключително полезно, тъй като помага за изработването на бързи реакции в напрегнати ситуации.

  • Телец
    Не си струва да се правите на тореадор при среща с учител телец. Той е способен да понесе шума и лудориите в класната стая с издържиливостта на бетонна стена. Но, ако търпението му се изчерпа, за нула време ще наниже с рогата си калпазаните.
    Телецът е голям инат. Нищо не може да го застави да отстъпи от плана на урока, освен някакво природно бедствие или пожар. Тъй като подобни екстремни ситуации възникват веднъж на милион, най-добре е да влизата в часовете на телеца напълно подготвени и с написани домашни. Не експерементирайте да си сменяте чина. Непостоянството дразни телеца и като забележи, че сте на друго място бързо ще ви привика пред дъската. Той обича детайлите, затова писмените ви работи е добре да са по-обширни, а при устните отговори избягвайте лаконичните „да" и „не". Винаги дава обилна домашни задания, но пък никога не се отказва от купони с учениците си, тъй като обожава празниците.

Близнаци
Имат чувство за хубор и това е велико. Майтапчийското му настроение може да ви отърве от двойки и не позволява на класа да задреме. Учителят близнак има слабост към извънредните контролни и често ги прави без предупреждение. Обича да дрънка на странични теми и тази слабост може да се използва Ако започнал да изпитва пред дъската може да му се подхвърли някоя сламка и часът лесно ще премине в разбор на мачовете от Шампионската лига, например.
Много е вероятно телецът да е преписвал някога от съучениците си, затова не правете опити да му излизате с неговите номера. А ако копирате домашно, когато той е далеч от вас, прилагайте метода на творчесия преписване.

 

  • Рак
    С него трябва да се отнасяте изключително внимателно, като с порцеланова ваза, защото е много тънкообиден. Ако посред урока той обяви, че в такава обстановка не може да работи повече, това значи че се е обидел и се е затворил в себе си. И ако поне един човек в класа е чул за какво е ставало дума в урока, трябва незабавно да започне да му задава въпроси. Иначе - пълна каша. Той обича това, за което разказва и иска и учениците да го обичат и да се вживяват като него. Необиденият рак е много мил и приветлив и често се привързва към учениците, като към собствените си деца.
    Но не бива да си мислите, че лесно ще се наложите над рака. Той може да е лесно раним, но трудно се отказва от целите и дори рачешката пак ги постига.

Лъв
Не пробвайте да го дразните, той трябва да се дресира. Тайно лъвът много иска да се харесва на учениците си. Затова, ако класът внуши на преподавателя лъв, че е котенце, той ще мърка кротко, но ако му се зверите, то и той ще ръмжи страшно. При това лъвът е склонен към стресови педагогически прийоми - изгонване от час, хлопане на вратата и т.н. Любимото място на лъва не е класната стая, а сцената в актовата зала. Затова, ако участвате в някаква художествена самодейност,ръководена от лъва, ще ви вървят и уроците. Но ако сте навървили няколко двойки и той поиска да оставате извънредно след часове не се опитвайте да му правите кисели физономии. По-добре се саморазкритикувайте, изтъкнете, че много харесвате уроците му, но явно не ви достигат способностите. Лъвът е великодушен. След това признание няма да ви изяде, а най-много да ви посдъвче.

  • Дева
    Не си струва да закъснявате за час. Девата идва в училището още по-тъмно и страшно се дразни от безпорядъка. С цел лична сигурност не драскайте по тетрадките си с нейните уроци. И помнете, че девата помни и най-дребните подробности. Ако ви е поръчала нещо никога няма да го забрави, за разлика от вас. Девата с разбиране се отнася към всякакви оплаквания относно здравословното състояние. Може да даде много полезни съвети и дори да ви освободи от час. Но тъй като е педант после може да звънне на домашния ви телефон, за да се убеди, че наистина пазите леглото.

Везни
Не понасят шума в клас. Високите и силни звуци вадят тези педагози от равновесие и те не само, че може да не отговорят на въпросите на учениците, но и да им насвяткат куп двойки. Понякого везните идват в кофти настроение още от сутринта и за да се избягнат непредвидимите последствия най-добре е някой бързо да похвали външния им вид и тоалет. Като класни ръководители везните никак не са досадни. Ще ви водят на кино или театър, но рядко ще викат родителите в училище. Те не обичат да се месят в конфликтите между учениците. При сериозен разговор избягвайте да се явявате пред педагога везни в шарени и предизвикателни тоалети. Облечете нещо семпло, сиво и кротко.

  • Скорпион
    С него нищо ни може да се направи. Той може да превърне най-големия пакостник в смирено зайче. Погледът му пронизва, стърже като бургия, слабонервните започват да треперят като трепетлики. Скорпинът, както е известно, никога не жили пръв. Но едно невярно движение, една изпусната дума, шум, ръчкане или звън на тутурутка в час, може да предизвика мълниеносен ответен удар. И тогава вновникът трябва да се притаи, сниши или телепортира. Тънкостта в общуването със скорпиона е да не показвате, че се боите от него. Дръжте се с достойнство, старайте се ежедневно да му демонстрирате блестящите си способности. Само така може да се спечели неговото благоразположение. Утешавайте се с мисълта, че общуването със скорпион ви калява и учи да оцелявате в екстремни ситуации.

Стрелец
Неговите ученици винаги трябва да имат под ръка раници и палатки. Той обича походния живот и държи непременно да го раздели с колектива. Сигурно ще ви се наложи да подгизнете под порой и да си натъртите петите от многочасов преход, но затова пък стрелецът ще ви научи да дрънкате на китари и да палите огън с една клечка кибрит. Стрелецът е откровен. Той винаги ще ви каже право в очите колко струвате. Уверен е, че сее доброта и разум и в никакъв случай не му демонстрирайте, че се съмнявате в това. По-добре е да подхранвате всячески тази негова увереност и тогава ще ви върви като по вода.

  • Козирог
    Безполезно е да се спори с него. Той е убеден, че винаги е прав. И другият му аргумент - той е по-възрастен. Тъй че кимайте и го гледайте предано в очите. И когато той произнася „Трябва!" съгласявайте се незабавно. Козирогът не може да бъде трогнас думи или сълзи. Ако ученикът се е издънил, най-добре е да започне оправдателната си пледоария с думите "Нуждая се от вашия съвет". Козирогът обожава дисциплината и всякакви организирани мероприятия. За да бъде по-спокоен е добре да се закачи картина с горски пейзаж в класната стая. И време навреме някой да се възхищава високо „Вижте колко красива картина!".

Водолей
С тях няма да скучаете. Во¬долей в училището е странно явление. Като бяла врана. Училищният живот се подчинява на правила, а водолеят хич не ги обича. Той може да закъснее за урок или да си разтегли междучасието. По време на час от него може да се очаква всичко, включително и да запее на китайски. Но да си негов ученик е изключително приятно, защото той се държи с децата като с равни. И тъй като половината свят са му приятели и ти може лесно да влезеш в тази бройка. Той е от тези преподаватели, с които децата искат да общуват и след края на уроците. Обикновено те обожават учителите водолеи и това е достатъчно за да бъдат отношенията им прекрасни без да се налагат допълнителни усилия.

  • Риби
    И те трябва да бъдат пазени. Училището не е любимата среда за обитаване от рибите. Нравите тук са груби, а рибите са чувствителни, не обичат книги и филми с лош край, боят се от вампири и екшъни. С две думи, ако те са станали учители, това е защото истински обичат тази професия. Най-често рибите преподават химия. Навярно бъркането на всякакви смеси и разтвори им действа замайващо. Ако учениците започнат да лудуват в час рибата-учител излиза от класната стая и чака безредиците да спрат от само себе си. И естествено могат да се обидят дълбоко. Рибите трябва да бъдат пазени и затова, защото умеят да съчувстват както никой друг. И лесно може да бъдат трогнати дори от една сълзичка.

 

 

 



 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рекорд - трейлърът на филма за Георги Аспарухов-Гунди с 2 500 000 гледания (Видео)
В Кан просълзената Бинош определи Мерил Стрийп като “международно съкровище”
Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си
Дзадзен практика - тайната на дзен
Остави ме на мира, искам да мастурбирам

Напишете дума/думи за търсене