Митове и реалности за абитуриентския бал

Направо си обсебена от предстоящия абитуриентски бал. Май е още далече, но отсега пазиш диета и ходиш на фитнес, с часове разглеждаш рокли по интернет, правиш проби на прически и грим. И най-важното - убедена си, че абитуриентският бал ще бъде най-незабравимото ти преживяване. Без да вгорчава предстоящия празник, "24 часа" те запознава с някои митове и реалности за него.

Мит: Това е най-важната нощ в живота.
Реалност: Вярно е, че за първи път ще се облечеш толкова официално и ще имаш кавалер. За последен път ще бъдеш с целия випуск и учителите си. Но когато се обърнеш назад само след няколко месеца, ще си дадеш сметка, че вълнението ти е било от ден до пладне и че вече гледаш към съвсем други хоризонти - следването, работата, любовта.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 левa - вече и със SMS

Мит: Този ден символично маркира прехода от детството към зрелостта.
Реалност: Вече си на 19 години, така че отдавна не си дете. Вероятно си ходила по доста купони, на които си се забавлявала като голям човек. Повечето тийнейджърки имат опит и в любовта, донякъде и в работата. Така че преходът отдавна е направен.

Мит: Трябва да си с най-неотразимия тоалет.
Реалност: По-разумно е да си с рокля, която да подхожда на твоя тип хубост. Не е казано, че задължително трябва да следваш модата или да показваш твърде много плът. По-добре е през предстоящите месеци да се погрижиш за тялото си, защото всяка дреха ще ти стои добре, ако то е стегнато. Имай също предвид, че съученичките ти са толкова обсебени от собствените си дрехи, че едва ли ще забележат твоята. Момчетата пък по принцип не гледат толкова облеклото, колкото излъчването ти. Достатъчно е всеки ден да бъдеш приветлива, за да се превърнеш в тяхна любимка.

Мит: Ще срещнеш любовта, докато танцуваш.
Реалност: Ако някой твой съ-ученик те харесва, той няма да пропусне да го признае много преди бала. Случи ли се да чака чак дотогава, е по-вероятно алкохолът, отколкото искреността да е в основата на чувствата му. Ако пък имаш постоянна връзка, знай, че ако отидеш с гаджето си на бала, няма да можеш да обърнеш достатъчно внимание на съ-учениците и учителите си. А нали си там именно заради тях. Така че помисли още веднъж, преди да го поканиш. Ако те обича истински, ще те разбере.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене