От опаковки на бонбони правят едни от най-модните чанти (галерия)

Жена позира с шарената си чанта от хартия.

Aко досега някой се е опитвал да ви убеди колко вредни са бонбоните и лакомствата, то изобщо не му вярвайте. Освен че носят удовлетворение на душата, от опаковките им може да си направите чанта, достойна за подиума на ревю за висша мода. Екоманията е стигнала такива висоти, че дизайнерите измислят все по-щури идеи. Засега само една е марката в света, която има патент за изработката на чанти от опаковки на бонбони. В България все още не се предлагат, въпреки че са много модни от около 2 години. Тенденцията възниква в Англия.

Изработват се ръчно и направата им отнема доста време.

Подходящи са
всякакви целофанови
опаковки - от
бонбони, чипсове,
бисквити

и каквото се сетите още. След като се вземе пликът, се нарязва на тънки дълги ленти. Всяка от тях се нагъва навътре и след това се прави двойна. Отделните части се сглобяват като лего, вкарвайки се една в друга. Навързват се, докато не образуват толкова дълги ленти, колкото трябва да е дълга чантата. Според модела се слага пластмасова форма на дъното. По нея се обвиват готовите ленти и се зашиват една към друга. При направата не се ползва никакво лепило.

Освен чанти може да се
правят всякакви други
аксесоари - колани,
портфейли, ленти,
диадеми, гривни,
калъфи за
телефон и таблет

и други. Цената в магазините е много висока заради ръчната изработка. Това обаче е лесно решим проблем, стига да имате достатъчно желание да притежавате такова бижу в гардероба си. Нужно ви е много въображение и ясна представа в какви цветове искате да е. Изчистените модели в един тон също са много атрактивни. Заредете се с търпение, защото ще се наложи да събирате доста дълго време опаковки, за да са ви достатъчни за една чанта. Затова пък може да помолите свои приятели да събират за вас. Усвояването на техниката на правене също изисква време.

В ютюб има много
клипчета, показващи
как точно става

След като вземете целофана, го изплакнете, за да не е мазен или мръсен от храната. В началото със сигурност ще ви е трудно да успеете и може би първото ви творение няма да е особено сполучливо, но с времето формите ще стават все по-правилни, а резултатът перфектен.

Появявайки се с такъв аксесоар, със сигурност ще привлечете много внимание. Всеки ще пита откъде го имате, а когато отговорите, че сте го изработили сами, изненадата ще е още по-голяма. Освен красотата, която притежават, тези чанти са изключително практични. Могат да се носят и с много официална рокля като акцент, и със спортно облекло. Само трябва да внимавате да не правите комбинация с цветни дрехи, защото ще изглежда кичозно. Допустимо е единствено ако чантата е в един цвят. Друг плюс е, че е много здрава, както и това, че се почиства лесно. Гланцираната повърхност позволява само с едно избърсване да стане като нова.

ЮМИ РЕДЖЕБ, "24 часа"

 

Чанта тип плик, изработена от шарени опаковки от дъвки.
Чанта тип плик, изработена от шарени опаковки от дъвки.
Момиче показва пред фотообектива атрактивния аксесоар.
Момиче показва пред фотообектива атрактивния аксесоар.
Сребриста вечерна чанта, направена по модерния метод.
Сребриста вечерна чанта, направена по модерния метод.
От хартия може да се изработи хубав калъф за лаптоп.
От хартия може да се изработи хубав калъф за лаптоп.
Диадема за коса, изработена от хартиена плетка.
Диадема за коса, изработена от хартиена плетка.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене