Новогодишни рецепти: Локумките на Деси Добрева

ПРОДУКТИ 

1/2 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода, щипка сол, 2 ч.ч. брашно, готов локум с вкус на роза, 1/2 ч.ч. пудра захар, ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме содата с киселото мляко и добавяме олиото, солта и брашното. Тестото трябва да се получи сухо и да не лепне.

Разточваме го на кора с дебелина 2-3 мм. Разточваме и локума с дебелината на острие на нож.

Режем тестото на ивици с ширина 10 см. Отгоре слагаме ивица от локума и навиваме на руло. Нарязваме всички рула на парчета.

Печем в умерена фурна, докато побелеят отгоре. Топваме в студена вода за секунда всяка една сладка още докато е гореща и овалваме в пудрата захар, смесена с ванилията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене