Новогодишни рецепти: Баницата на Антон Хекимян

КОЙ ГОТВИ

Антон Хекимян се учил да точи кори от майка си Златка и баба си Тонка. Предпочита обаче да купува готови за по-бързо. Няма много тави, затова, когато започне да пече баниците за Нова година, вади готовата и реди следващата. По традиция водещият на сутрешния блок по Би Ти Ви носи по две на 1 януари в телевизията.

ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори за баница, 5 яйца, 1/2 пакетче масло, олио за намазваме на тавата, 2/3 кофичка кисело мляко, 1/2 ч.ч. безалкохолно - лимонада или кока-кола, 200-300 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Намазваме тавата с олио и започваме да редим баницата. През 2 кори слагаме по малко от разбърканите 4 яйца с млякото и малко сода за хляб. Пак на няколко места слагаме и от натрошеното сирене.

Намазваме наредената баница с разбитото пето яйце и малко от млякото. Заливаме я с безалкохолното и слагаме парченца масло.

Печем до златист загар в загрята на 180 градуса фурна.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене