Коледни рецепти: Гювеч със заек по рецепта на Силвия Кацарова

КОЙ ГОТВИ

Силвия Кацарова често забърква вкусна содена питка и кексове. От майка си знае как се правят милинки, мекици, баници. Освен на тестените изделия певицата е майсторка и на гювечите. Прави страхотна капама с 3 вида месо и заек с червено вино. Ето я и рецептата.

ПРОДУКТИ

1 охладен заек, глава целина и няколко моркова, 2-3 глави лук, скилидки чесън, 5-6 дафинови листа, бахар и черен пипер на зърна, сол на вкус, червено вино, краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Намазняваме гювеча и слагаме първо целината и морковите на пръчици по около 3 см.

Запичаме лука на едри парчета (1 глава се реже на 6) направо върху плочата на котлона и го добавяме в гювеча.

Слагаме всички останали продукти и подправките, като заека може да оставим цял или да го нарежем на порции.

Заливаме с вино и печем 3 ч на 200 градуса под капак.

* Може да добавим в гювеча и цели картофи, но около час и половина преди да го извадим, или да сервираме ястието с топка пюре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене