КОЙ ГОТВИ
Силвия Кацарова често забърква вкусна содена питка и кексове. От майка си знае как се правят милинки, мекици, баници. Освен на тестените изделия певицата е майсторка и на гювечите. Прави страхотна капама с 3 вида месо и заек с червено вино. Ето я и рецептата.
ПРОДУКТИ
1 охладен заек, глава целина и няколко моркова, 2-3 глави лук, скилидки чесън, 5-6 дафинови листа, бахар и черен пипер на зърна, сол на вкус, червено вино, краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазняваме гювеча и слагаме първо целината и морковите на пръчици по около 3 см.
Запичаме лука на едри парчета (1 глава се реже на 6) направо върху плочата на котлона и го добавяме в гювеча.
Слагаме всички останали продукти и подправките, като заека може да оставим цял или да го нарежем на порции.
Заливаме с вино и печем 3 ч на 200 градуса под капак.
* Може да добавим в гювеча и цели картофи, но около час и половина преди да го извадим, или да сервираме ястието с топка пюре.
Коментари (0)
Вашият коментар