Трейлър на творчеството и живота на Фройд

Немският клиничен психолог Кристфрид Тьогел години наред изучава задълбочено научното наследство и архива на Зигмунд Фройд.

С книгата си “Фройд набързо” той успява да направи създателя на психоанализата достъпен за всеки. Доста смело, трудоемко, но в случая на Тьогел - успешно начинание.

Изключително ясно са резюмирани основните студии на Фройд, представени са най-интересните му случаи, обяснени са теориите му.

Разсъждаването над различните възгледи на Фройд за сънищата, неврозите, несъзнаваното, сексуалността, нагоните, дори религиите, литературата и изкуството не е просто начин да обогатим общата си култура, а да се замислим над собствените си реакции, поведения и потискани или не желания и нужди. Това е и възможност да осъзнаем много от процесите, случващи се в обществото ни. Защото в крайна сметка психоанализата може да се окаже ключът към истината не само за самите нас, но и за света.

Кристфрид Тьогел умело успява да създаде текст, който нито е прекалено сложен за разбиране от средностатистическия читател, нито е прекалено лесен и скучен за специалистите.

Най-интересни, лично за мен, са включените автобиографични текстове и кореспонденцията на Фройд. Защото те ни показват великия учен именно в човешката му светлина, с неговите собствени притеснения, страхове, страсти и мании. Книгата е като трейлър на творчеството и живота на Фройд, който да ни накара да искаме да научим още повече за този уникален учен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 корекции в първите фази на секса, за да не се сдобиете с разбито сърце
Защо не забравяме как се кара колело?
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки

Напишете дума/думи за търсене