След 29 г. Жана Бергендорф се запозна с баща си

Певицата с баща си

Миналото лято Жана Бергендорф за първи път чува гласа на баща си - по телефона. До този момент двамата не са се виждали никога, Марио знае, че има дъщеря, но изобщо не предполага, че това е момичето, чиито изяви е гледал в “Х Фактор”.

Майката на Жана е била бременна, когато се разделя с бащата на детето си. 29 години баща и дъщеря не поддържат никакъв контакт. В интервюта певицата е споменавала, че би искала да се запознае с човека, който я е създал, понякога ѝ липсва, особено в трудни моменти. Но не го е търсила. Един ден миналото лято майка ѝ и сестра ѝ Адриана откриват Марио във фейсбук. Показват го на Жана и вълнението бързо прераства в желание да се запознае с него. Майка ѝ му звъни с думите:

Дъщеря ти иска

да те види. Знаеш

ли коя е тя?

Бащата е истински изненадан от неочакваното обаждане. Отвръща, че няма значение коя е, нали му е дете. И все пак не може да повярва, когато чува, че това е Жана Бергендорф.

Жана Бергендорф спечели втория сезон на "Х Фактор".
Жана Бергендорф спечели втория сезон на "Х Фактор".

Той от години живее в Германия, но гледа българска телевизия. Проследил е целия “Х Фактор”, в който участва Жана, без изобщо да подозира, че победителката в този формат е собствената му дъщеря. Гледал и много от интервютата ѝ. В едно от тях певицата разказва, че не познава биологичния си баща. В този момент нещо го жегва и през главата му минава странната мисъл: “Дали това не съм аз?”. Външната прилика между двамата е очевидна, Жана е взела и неговите зелени очи. Но мисълта звучи твърде невероятно и Марио не повярвал на шестото си чувство.

Час след като говори с майката, получава ново телефонно обаждане. Този път от дъщеря си. Отсреща чува: “Баща ми, здравей!”. Бащата е в шок. Очите му се насълзяват, гласът му започва да трепери. Мислите се блъскат в главата му една след друга. Започва да се извинява за пропуснатите години, въпреки че сам осъзнава, че за това няма извинение. От Жана обаче не получава упреци, обвинения. Напротив - тя е категорична, че не може да съди никого за решенията, които взема в живота си. Така е трябвало да стане. Не иска да се връща назад, за нея е важно бъдещето, а в него тя иска да опознае баща си.

И все пак

той държи да ѝ

обясни защо не я

е потърсил

толкова много години. Предполагал, че майка ѝ е устроила живота си, създала е ново семейство, с друг мъж, който вероятно е приел детето като свое. Притеснявал се да се появи ей така от нищото, за да не създаде проблеми. Но винаги е мислил за дъщеря си, която е някъде там, в България. И действително, от 17 години майката на Жана живее с друг мъж, който се грижи прекрасно за семейството и дава на певицата онази бащина подкрепа, от която има нужда всяко дете.

Седмица по-късно Марио хваща самолета от Франкфурт и лети за България, за да се види за първи път с дъщеря си. Срещата е на летището, където тя го чака с Петко, единия от двамата му синове, с когото Жана вече се е запознала. При появата му Петко побутва сестра си, а в следващите секунди

тя тича, прескача

парапета и се хвърля

в прегръдките

на баща си

Емоционална, каквато е била винаги, най-после среща човека, когото чака цели 29 години.

Имат много да наваксват, тя го запознава с всички важни за нея хора. Среща го със сестра ѝ - Адриана, със съпруга ѝ Стефан и с най-ценното същество в живота ѝ - петгодишния ѝ син Леон. Заедно отиват и на нейно участие в Сапарева баня, където Марио с нескрита гордост гледа концерта на дъщеря си.

Жана Бергендорф със сина си и съпруга си Стефан
Жана Бергендорф със сина си и съпруга си Стефан

Оттогава двамата поддържат непрекъснат контакт, тепърва трябва да се опознават и

всеки да открива

собствените си

черти у другия

Той ѝ обещава пълната си подкрепа във всяко едно отношение и се зарича, че оттук нататък винаги ще бъде до нея.

Въпреки това Жана признава, че през последните месеци малко се е отдръпнала от всички свои близки. Преживя истински кошмар, когато името ѝ беше във всички медии. След битов скандал с неин приятел тя се озова в районното миналото лято, а за случката се изписаха какви ли не лъжи. Цялото това внимание от страна на журналисти и случайни хора по улиците ѝ дойде в повече. Жана се затвори в себе си и дълго време отбягваше контактите с когото и да било.

Все още се опитва да се отърси от преживяното. Помага ѝ най-добрият ѝ приятел Мойсей, с когото в момента са съквартиранти. По време на цялата тази история Жана се раздели със съпруга си Стефан, но той остава важна част от живота ѝ и този на сина им.

Певицата със сина си
Певицата със сина си

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене