Испанец №1 на турнира в София

Още при пристигането си в София Агут каза, че е дошъл да спечели турнира.

Испанецът Роберто Баутиста Агут спечели историческото първо издание на турнира по тенис Garanti Koza Sofia Оpen, който се проведе в столичната зала “Арена Армеец”. Поставеният под номер 1 в схемата състезател се справи 6:3, 6:4 с Виктор Троицки.

27-годишният Агут, който е 18-и в световната ранглиста, вече има 4 титли от веригата АТР. Срещу подгласника си в основната схема испанецът демонстрира повече класа и не остави съмнение относно изхода на двубоя.

Сърбинът едва измъкна мача с Мартин Клижан от полуфиналите и срещу Агут явно бе изцеден физически.

“Изгубих много енергия и това ми попречи да не играя на 100%. Съперникът ми обаче заслужаваше да спечели, беше по-агресивен и търсеше победата”, заяви Троицки.

“Щастлив съм, че спечелих срещу толкова класен съперник. Пожелавам на Виктор успех по-нататък в състезанията. Получи се страхотен турнир и догодина ще участвам с удоволствие. Благодаря на моя екип за свършената работа и поздравявам домакините за организацията”, каза победителят, който при пристигането си изрази учудване от неучастието на Григор Димитров. Той призна, че е разговарял с най-добрия ни тенисист в Мелбърн и той му казал, че няма намерение да играе в София.

Холандците Уесли Коолхоф и Матве Мидълкооп грабнаха титлата на двойки след обрат с 5:7, 7:6 (9),10-6 над Филип Освалд и Адил Шамасдин. Поставените под номер 3 в схемата изиграха четири трисетови двубоя по пътя към титлата и в само един от тях спечелиха откриващия сет.

“Турнирът винаги е страхотен, когато успееш да спечелиш титлата, така че можем да кажем, че надпреварата в София определено е страхотна”, заяви след триумфа Мидълкооп.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене