За първи път в историята: метеорит падна върху човек и го уби (обзор)

СНИМКА:АРХИВ

Метеорит уби човек за първи път в историята, съобщи в. “Дейли мейл”. Трагедията е станала в индийския град Велор, където небесен обект паднал в кампуса на местен технически университет, убивайки шофьор на автобус и ранявайки още трима души.

40-годишният шофьор пиел вода в градината на университета, когато е бил ударен от метеорита. Първият загинал при подобен инцидент е идентифициран само с името Камараж. Той бил изхвърлен на няколко метра от удара, твърдят очевидци. Мъжът е починал от раните си на път за болницата. Пострадалите са двама градинари, работили в кампуса на учебното заведение, и един студент.

Силната експлозия е разбила прозорците на класните стаи и паркираните автомобили. На мястото на взрива се е образувал кратер с дълбочина от около метър. В него са открити парченца синкавочерен камък, наподобяващ диамант. Той е изпратен за лабораторен анализ. По-късно бе съобщено, че експлозията не е причинена от взривни вещества, както предполагаше полицията.

“Имаше шум, подобен на силна експлозия. Това беше необичаен звук, който е можел да бъде чут на най-малко 3 километра оттук”, каза директорът на университета Джи Баскар. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене