След Евровизия Габриела Йорданова пее на Сан Ремо

Габриела Йорданова - талантливата малка русенка, която представи България на детската Евровизия 2015, ще пее тази седмица на сцената на един от най-престижните световни музикални фестивали - Седмицата на италианската песен - фестивалът “Сан Ремо”.

Габи заминава днес за Италия. Тя бе поканена да се включи директно на финала на “Сан Ремо 2016” - без предварителна селекция и полуфинали. Ще изпълни песента It's a Man's World, чийто великолепен оригинал е на световноизвестния Джеймс Браун. Поканата се явява и естествено продължение на нейния успех в Рим през 2015-а, където получи Гран При в конкурса Italian Music Festival.

Изборът на българската певица идва и заради успешното ѝ явяване на Детската Евровизия 2015.

Това ще бъде второто участие на Габриела в музикалния форум “Сан Ремо”. Тя се включи за пръв път в детското издание на фестивала през 2010 г., когато бе едва седемгодишна.

Фестивалът на италианската песен “Сан Ремо” носи името на града, в който се провежда всяка година от 1951 г. Той е сред най-значимите музикални събития както за Италия, така и за чужбина. Форумът се излъчва на живо от близо 100 световни телевизии и радиостанции. Победителят от “Сан Ремо” по традиция представя Италия на песенния конкурс “Евровизия”. Тази година фестивалът е от 9 до 12 февруари. Финалистите в конкурсната програма се определят чрез предварителна селекция пред световно жури. От допуснатите и разгледани 300 кандидати са останали 14 финалисти, които ще се състезават за признание и награди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене