Започнаха снимките на "Междузвездни войни" 8

Започнаха снимките на „Междузвездни войни” 8. Това съобщиха представители на „Дисни”, цитирани от „Индипендънт” и БГНЕС.

Вълнението от последния филм от поредицата, „Силата се пробужда”, който излезе през декември, още не е стихнало, както и ентусиазма на корпорацията да използва потенциала на придобитата от нея марка.

Изпълнителният директор на „Дисни” Боб Игер потвърди, че снимките на осмата част, с режисьор Райън Джонсън, са започнали. Филмът ще се появи по кината през декември 2017 г. Повечето от героите от „Силата се пробужда” се завръщат и в новата част. Интересен потвърден факт е участието на Бенисио Дел Торо в ролята на един от главните злодеи.

Новият филм трябваше да се появи през май 2017г., а снимките да започнат този януари, но процеса се отложи заради пренаписвания в сценария. Това не пречи на „Дисни” да обяви и старта на продукцията на по-следващата част. Епизод 9 ще бъде режисиран от Колин Тревороу, познат с работата си по боксофис хита „Джурасик свят”. Освен филмите от основната линия, които ще оформят дългоочакваната нова трилогия, компанията на Мики Маус движи и плановете си за странични ленти.

Този декември ще излезе филма „Rogue One” – историята на кражбата на плановете на „Звездата на смъртта”, която предшества сюжета на първия филм от 1977 г. От страничната поредица през 2018 г. ще се появи и лента, специално посветена на пилота Хан Соло.

С това обявените филми на „Дисни” по „Междузвездни войни” ще станат 5 за 5 години - между 2015 и 2020 г.

Предишните две кино трилогии бяха издадени съответно между 1977 и 1983 г. и между 1999 и 2005 г., което прави 6 филма за 28 години. Все пак, през това време имаше и други странични продукти - анимационни поредици, комикси, романи, компютърни игри и други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене