Индийци заприщиха с камери Триградското ждрело

Снимачният екип на филма Shivaay в Триградското ждрело  СНИМКИ: АВТОРЪТ

Камери и снимачна техника с десетки чужденци заприщиха Триградското ждрело. Туристите, тръгнали към пещерата Дяволското гърло, попадат на самия път под скалите в снимките на екшън-драмата Shivaay на мегазвездата от Боливуд Аджай Девган.

За Триград и пещерата се минава с пропускане на автомобилите в едното платно. Девган е сред най-богатите боливудски актьори. Той е продуцент, режисьор и играе главната роля в лентата, от която сцени се снимат и на няколко места у нас. Актьорът си набелязал местата за снимки миналото лято. Тогава той пристига за работата по филмови продукции заедно със съпругата си Каджол, която също е едно от най-големите имена на Боливуд, както и с друга мегазвезда на Индия Шарук Кан.

Екипът за снимките на филма на Девган е от над 250 души индийци, българи и германци, които са отседнали в три от най-луксозните хотели в Девин, съобщиха от общинската управа. За актьори в лентата с кастинг са избрани и 15 местни деца на възраст до 14 години, съобщиха от снимачния екип. В района на Девин сцени от филма се снимат до 21 февруари край природния феномен Слона и в Триградското и Буйновското ждрело. Сюжетът на филма е за драмата на баща, който спасява отвлеченото си дете. С името на главния герой се прави аналогия с бог Шива, но само като метафора, обясниха запознати. В ждрелата се планират много екшън сцени с каскадьори от България, Германия и Сърбия. “Оказваме пълно съдействие на продукцията. Съдействаме заедно и с полицията, за използване на участъците от общинските пътища, за спиране на движението при екстремни снимки. С нашите природни дадености и базите ни за настаняване можем да посрещнем всеки филмов екип от света”, каза кметът на Девин Красимир Даскалов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене