Дъщерята на Хайтов за нападките на Терзийски: Аз съм по Хайтовски гневна

Калин Терзийски нарече "слуга" Николай Хайтов в интервю в нетрезво състояние. Кадър Нова тв

Миналата седмица предаването "Комбина" по Нова тв излъчи интервю с писателя Калин Терзийски, което предизвика доста полемики - не само защото Терзийски е пиян по време на интервюто, а и защото нападна две от големите имена в българската литература - Йордан Радичков и Николай Хайтов.

"Малко е да кажа, че съм обидена, аз съм по Хайтовски гневна. Обръщам внимание на думата слуга. Хайтов бил слуга заедно с Радичков на бившия режим. Всичко може да се каже за Николай Хайтов, но не и че е бил слуга. Това е пълен антипод на неговата същност, произход, характер и творчество", заяви в студиото писателката Елена Хайтова, дъщеря от първия брак на Николай Хайтов.

"Баща ми беше обществено ангажиран. Освен че успяваше да пише, се занимаваше и с делата на Съюза на писателите. Помагал е и на хора, случайно поискали помощта му", разказа скулптурът Александър Хайтов-син от втория брак на Николай Хайтов.

Според Александър Хайтов, неговият баща винаги е имал врагове, това е разбираемо, но същото не важи за Радичков. Стана ясно ,че протестът на децата на Хайтов е не само срещу думите на Терзийски срещу Николай Хайтов, а и срещу същите обиди, отправени към Йордан Радичков.

„Ние вече осъдихме един подобен човек за същата история, безотговорни приказки, които не може да докаже. Затова отново ще подведем и Калин Терзийски под отговорност, ако се извини, тогава няма да прибягваме до тази мярка”, посочи Александър Хайтов.

Според Елена Хайтова, баща им се е срещал с Тодор Живков по повод на издирването на костите на Васил Левски, но не е бил любимец на властта по никакъв начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене